Jyske-Lukko -ringettejoukkue sarjansa kärjessä

0
Maalivahti Jemina Päivöke (vas.) on yhdistelmäjoukkueen raumalaisia. Joukkueen kapteeni Eveliina Antola teki viikonlopun peleissä pisteet 4+6.

Ari Anteroinen

Ringeten B-tytöissä tapahtui kauden alla länsirannikolla järkiavioliitto, kun pelaajapulasta kärsineet Laitilan Jyske ja Rauman Lukko löivät hynttyyt yhteen.

Yhdistelmäjoukkue Jyske-Lukko klaarasi alkusarjan hienosti ja jatkaa nyt kauttaa varsinaisessa SM-sarjassa.

Marlena Kuusisto toimii joukkueen päävalmentajana.

– Kausi lähti mukavasti käyntiin. Ensimmäinen tavoite, eli SM-sarjapaikka, täyttyi. Nyt tavoitteena on ottaa mitali Kuusisto kertoo.

Mitali on valmentajan mukaan täyttä realismia.

– Kun kaikki pelaajat ovat pelipäällä, niin se saavutetaan.

Kuusiston mukaan joukkue hitsautui nopeasti yhteen. Mukana on Raumalta viisi kenttäpelaajaa ja maalivahti. Laitilasta saatiin kasaan kymmenen kenttäpelaajaa ja kaksi maalivahtia.

Kolmen ottelun jälkeen Jyske-Lukolla on SM-sarjassa täydet kuusi pistettä kolmen ottelun jälkeen. Sillä saavuttaa piikkipaikan sarjataulukossa.

Viime viikonloppuna joukkue kohtasi Raumalla Tampereen Ilveksen. Voitto irtosi numeroin 8-6.

Valmentaja Kuusisto harmitteli huonoa viimeistelyä.

– Hallitsimme peliä, mutta maalinteko on ollut vähän ongelmana aikaisemmissakin peleissä. Vastustaja taas pääsi ainakin kolmesti läpiajoon, joista se teki maalin. Mutta kaksi pistettä tuli ja se riittää.

Sunnuntaina edessä oli tiukempi peli Järvenpäässä. Haukat kuitenkin kaadettiin lukemin 7-8.

Marlena Kuusisto toivottaa väkeä hallille otteluita seuraamaan. Joukkue pelaa kotiottelunsa niin Raumalla kuin Laitilassakin.

Seuraavat peli on 19.1. Rauman Äijänsuon harjoitushallissa kello 16.30, jolloin vastustaja on Helsinki.

Helmikuun 1. päivä samassa paikassa vastassa on kello 14 Seiskat. Seuraavana päivänä jatketaan Laitilassa kello 18 Lahtea vastaan. 9.2. ollaan taas Raumalla, kun kello 14 vastaan luistelee Haukat. Tämän jälkeen on vielä ohjelmassa 28.2. ottelu Laitilassa VG-62:a vastaan.