Jyskeelle helppo voitto kevätkauden aluksi – kotipelit jatkuvat lauantaina

0
Jyskeen kuti on ollut syyskaudella ollut kohdillaan. Kuva on syksyn harjoituksista. Kuva: Aleksi Mäkelä

Juha Laine

Kiekkomiehistön paluu arkeen oli pehmeä törmäys. Kohtalonsa sarjajumbona jo lähes sinetöinyt Karhu HT:n kakkosjoukkue ei käynyt kunnolla edes treenivastustajasta. Jyske iski Porissa isot lukemat taululle ja ampaisi kotimatkalle 2–13 voitto povitaskussa.

Vuosikymmenen ensimmäisen laitilalaisryhmän maalin sai kunnian laukoa Ville Laurell , joka vietti neljän tehopisteen (1+3) iltaa. Kolme tehomerkintää keräsivät Toni Riekko (1+2), Konsta Kerttula (0+3) ja Tommi Mieskoski (0+3).

Kaksi maalia per mies ilman syöttöpinnoja takoivat Toni Nieminen, Otto Kuusio, Niko Virta ja Jesse Kaupinsalo . Kahteen tehopisteeseen ylsivät myös Juuso Kantola ja Markus Saarinen kirjauttamalla lukemat 1+1.

Jyskeen kevätsesonki on vahvasti vieraspelipainotteinen. Kotikentälläkin käydään välillä, ja tällainen piristys on mahdollista nähdä lauantaina. KuKi Harjavallasta on noussut hönkimään Jyskeen niskaan ja tulee nyt testaamaan laitilalaisten kotivireen.

Runkosarjassa erot ovat venyneet melko suuriksi ja neljä joukkuetta vaeltaa omia polkujaan. Lauttakylän Luja on ollut niin vakuuttava, että tuskin enää luovuttaa piikkipaikkaansa. Jyskeen kanssa kakkospaikasta kisaavat VG-62 ja lauantain vastustaja KuKi.

Jyskeen pörssihai on ollut Markus Saarinen, joka on 22 tehopisteellä koko sarjan kuudennella sijalla. Toni Nieminen on saalistanut pisteen vähemmän ja majailee sijalla kahdeksan. Hyökkäyspeliin voidaan olla kohtuullisen tyytyväisiä, sillä Jyske on tehnyt eniten maaleja kaikista joukkueista. Osumia on urakoitu harvinaisen paljon tasavoimalla, ja ylivoimassa olisikin vielä parantamisen varaa.

Torjuntatilastossa Jyskeen maalivahti Eero Korsi on sijalla viisi torjuntaprosentin ollessa 91,1. Aleksi Virtalan torjuntaprosentti 89,7 on hyvin lähellä virkaveljeä.

Tuleva viikonloppu on Jyskeelle erittäin tärkeä. Lauantaina ohjelmassa on siis kotiottelu kello 17 alkaen. Sunnuntaina kamppeet pakataan autoon ja suunnataan Turkuun. Viidentenä oleva, joulukuussa Laitilasta pisteet hakenut Chiefs isännöi uusintakoitosta.