Jyskeen viikonloppu lähes täysosuma

0
Laitilan Jyske on menestynyt kakkosdivisioonassa mainiosti. Arkistokuva: Aleksi Mäkelä

Juha Laine

Kiekkomiehistön viikonloppu oli keskivertoa vaativampi, mutta joukkue selvisi tästä erinomaisesti. Kahdesta matsista tuloksena oli lähes täysi pistepotti.

Kuudesta mahdollisesta sarjapisteestä jäi yksi matkan varrelle, kun sunnuntaina Chiefsin vieraana voitto lähti matkaan vasta jatkoajan jälkeen. Kotikentällä homma menikin sitten selvemmin lukemin.

Lauantain kotikoitokseen lataus oli kohdallaan. Markus Saarinen pirstoi kuparisen Janne Tapanin syötöstä jo pelin toisella minuutilla. Erän puolivälin jälkeen Jesse Kaupinsalo ( Ville Laurell, Toni Nieminen ) sekä Toni Riekko ( Tommi Mieskoski ) veivät Jyskeen jo 3–0 johtoon, ennen kuin vierasjoukkue KuKi Harjavallasta sai maalitilinsä auki.

Toisessa erässä virtuaalinen punalamppu syttyi harvemmin. Vasta viisi minuuttia ennen toisen erän loppua kumilimppua kaivettiin verkosta.

Laurell ja Nico Juvonen petasivat paikan Otto Kuusiolle , joka täräytti 4–1 osuman. Viimeisellä periodilla KuKi yritti vielä päästä peliin mukaan, mutta Jyske piti narut omissa kätösissä. Tommi Mieskoski viimeisteli 5–1 loppunumerot tyhjään maaliin pari minuuttia ennen loppua.

Jos startti oli kotikentällä räjähtävä, niin Chiefsin vieraana ruutitynnyri oli siirtynyt vastustajan pukukoppiin. Chiefs johti peräti 4–0 ensimmäisen erän jälkeen ja pahana vastahyökkäysjoukkueena tunnettu Chiefs näytti vievän tämänkin keskinäisen koitoksen.

Toisesta erästä eteenpäin Jyske tilkitsi oman maalin edustan huolellisesti ja aikaa vietettiin enemmän isäntien päädyssä. Toni Riekko nosti varovaisia toiveita kaventamalla Otto Kuusion esityöstä.

Kolmannessa erässä tilanne kääntyi päälaelleen. Ensin Jesse Kaupinsalo (Markus Saarinen) muutti tilanteeksi 4–2, ja kahdeksan minuuttia ennen loppua Saarinen maalasi itse saaden apuja tähän Patrik Sarinilta ja Janne Tapanilta . Riemastuttava tasoitus näki päivänvalon kuusi minuuttia ennen pelin päätöstä, kun Ville Laurell (Kuusio, Jani Kiiski ) onnistui maalinteossa.

Jatkoaikaa ehdittiin pelata minuutin verran, kun hienon viikonlopun pelannut Laurell tälläsi kiekon verkkoon Jesse Kaupinsalon syötöstä.

Jyske vankisti paikkaansa kakkossijalla, ja pahin uhkaaja on vastassa ensi viikonloppuna. Jyskeen paikkaa kärkkyvä VG-62 ottaa Laitilan poppoon vastaan lauantaina.