Kaupunginhallitus pohtii tänään Meijerin kiinteistön myymistä

0

Laitilan kaupungin omistaman Meijerin kiinteistön käyttö- ja kunnostustarpeita on selvitelty jo vuosien ajan. Kaupunginhallitus käsittelee Meijerin kohtaloa kokouksessaan tänään maanantaina, ja esityslistan mukaan kaupunginjohtaja Johanna Luukkonen ehdottaa hallitukselle Meijerin kiinteistön myymistä.

Myyntiehdotus pohjautuu Laitilan kaupungin kiinteistötyöryhmän päätökseen, joka Meijerin kohtaloa käsitellessään päätyi ehdottamaan kiinteistön myymistä.

Vuosien 1905–1906 taitteessa valmistuneen Meijerin kokonaiskerrosala on 1 740 neliötä, ja sitä on pidetty yhtenä Laitilan hienoimpana rakennuksena.

Kiinteistöstä suurin osa on tyhjillään, osa tiloista on vuokrattuna. Heikkokuntoiseksi rapistuneen kiinteistön remonttitarpeet on jo pitkään tiedostettu, mutta sen kunnostusta on lykätty niin säästösyistä kuin siksikin, ettei kiinteistölle ole tuntunut löytyvän käyttötarkoitusta.