Kesätyö tarjolla 38 nuorelle – OP Lounaisrannikko etsii Uudenkaupungin, Laitilan, Maskun ja Kustavin yleishyödyllisiä yhdistyksiä, jotka voisivat tulevana kesänä tarjota 15–17-vuotiaille nuorille työtä

0
Kesätyöt ovat jo työnantajien ja nuorten mielessä.

Kesäduuni OP:n piikkiin –kampanjassa yhdistys tarjoaa nuorelle työpaikan kahdeksi viikoksi, ja Lounaisrannikon Osuuspankki lahjoittaa nuoren palkan yhdistykselle.

Yleishyödyllinen yhdistys voi palkata nuoren työskentelemään esimerkiksi urheiluseuran tai kyläyhdistyksen kesätapahtumissa, somelähettilääksi, luonnonhoitotehtäviin tai vaikkapa seuralaiseksi senioreille. OP lahjoittaa yhdistykselle nuoren palkan. Yhdistys puolestaan hoitaa käytännön palkanmaksun ja vastaa työnantajavelvoitteista.

Ensikosketus työelämään on nuorille tärkeä juttu, josta saatu kokemus kantaa pitkälle tulevaisuuteen ja opettaa nuorelle myös oman talouden hallintaa.

– Ensimmäisen kesätyöpaikan saaminen voi olla hankalaa. Haluamme tukea lahjoituksellamme nuoria mahdollisesti heidän ensimmäisen kesätyöpaikkansa löytämisessä. Kesätöissä nuoret oppivat myös taloustaitoja. Samalla haluamme tukea pankkimme toimialueella toimivien yhdistysten tärkeää toimintaa, sanoo Lounaisrannikon OP:n toimitusjohtaja Juha-Pekka Nieminen .

Tukea on tarjolla yhteensä 38 nuoren työllistämiseksi. Maaliskuun alussa Lounaisrannikon OP valitsee tuen saavat yhdistykset ja on yhteydessä kaikkiin tukea hakeneisiin yhdistyksiin.

– Yhdistykset voivat hakea Kesäduuni OP:n piikkiin –tukea helmikuun loppuun asti osoitteessa www.lyyti.in/LOPKesaduuni2020yhdistys.
– Nuoret voivat hakea Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjan yhdistysten tarjoamaa kesätyötä 16. maaliskuuta alkaen aina 19. huhtikuuta asti. Hakuohjeet nuorten työnhakuun julkaisemme maaliskuun alkupäivinä osoitteessa www.op.fi/lounaisrannikko.
– Valtakunnallisesti OP tarjoaa kesällä 2020 reilut 2000 kesätyöpaikkaa 15-17-vuotialle nuorille OP:n piikkiin yleishyödyllisissä yhdistyksissä.
– Kyseessä on seitsemäs kesä, jolloin osuuspankit ympäri Suomen tarjoavat nuorille mahdollisuuden tutustua työelämään.