Kulttuurikeskus Crusellin konserttiohjelmassa kunnianosoitukset Toivo Kuulalle ja Jukka Virtaselle

0
Sanat: Jukka Virtanen -konsertissa Sonja Lumme muistelee sanoin ja sävelin edesmennyttä ystäväänsä.

Kulttuurikeskus Cruselliin on tulossa monipuolinen ohjelmakevät. Konserttikauden avaa pianisti Janne Oksasen ”Satukuvia pianolle”-konsertti, joka on kunnianosoitus Toivo Kuulan pianotuotannolle.

Kansalaissodan aikana väkivaltaisesti kuolleen Kuulan pianotuotanto sisältää monia rakastettuja pienkappaleita, joista on Häämarssin tavoin muodostunut jo melkoisia kestohittejä. Janne Oksanen on esiintynyt laajasti kotimaan lisäksi monissa Euroopan maissa ja Yhdysvalloissa. Oksasen konsertti Crusellissa on lauantaina 25. tammikuuta kello 19.

”Sanat: Jukka Virtanen”- konsertti on kunnianosoitus vuonna 2019 kuolleelle viihteen mestarille. Konsertissa Virtasen pitkäaikainen työtoveri ja ystävä Sonja Lumme muistelee sanoin ja sävelin edesmennyttä ystäväänsä.

Jukka Virtanen sanoitti ja käänsi laulelmaa, iskelmää, teatterimusiikkia ja oopperaa, ja teki sen kaiken lämmöllä ja tinkimättömällä taidolla. Jukka löysi vaistomaisesti jokaisen tyylilajin syvimmän olemuksen ja kirjoitti tekstin sitä taitavasti myötäillen. Näin syntyivät sellaiset aarteet kuin menneen maaseudun tunnelmaa huokuva Maalaismaisema, unohtumaton Myrskyluodon Maija, dramaattisen hauska Kuoleman paikka sekä mestarillinen Hanna ja Niilo.

Konsertissa kuullaan sekä Jukka Virtasen tunnetuimpia sanoituksia että liuta vähemmän kuultuja harvinaisuuksia, esimerkiksi Uuden Iloisen Teatterin lavalla kuultuja lauluntekstejä.

Konsertti on lauantaina 8. helmikuuta kello 19. Seniorikorttilaisilla on mahdollisuus osallistua tähän konserttiin erikoishinnalla.

Myöhemmin talven ja kevään mittaan tulossa myös esimerkiksi Queen-musikaali ”The show must go on, Jokeri Pokeri Box 35-vuotisjuhlashow, Harmony sisters-musiikkinäytelmä, sekä Jonne Aaronin ”Ota mut”-konsertti.

Lippuja voi hankkia ennakkoon palvelupiste Passarista tai lippu.fi-verkkokaupasta.