Kustaa Hiekka –kulttuuriviikko tuo valoa Laitilaan

0
Terveyskeskuksen Elämän Lähde loisti vihreänä Kaukolantien varrella. Mollu Heinon valotaideteoksia nähdään myös tänä vuonna. Arkistokuva 20.1.2019

Teollisuusneuvos Kustaa Hiekan nimeä kantava kulttuuriviikko järjestetään Laitilassa 19.-26. tammikuuta. Laitilassa syntynyt ja Tampereella vaikuttanut Hiekka jätti voimakkaan jäljen näiden paikkakuntien kulttuurielämään. Talvinen kulttuuriviikko järjestetään kahdennentoista kerran.

Kuvataiteilija Mollu Heinon suunnittelema valotaide värittää Keskuskadun miljöötä koko viikon ajan; omat valonsa saavat Kustaa Hiekan lukutupa, entinen Nordean pankkitalo, Tiihosen kahvila, paloaseman letkutorni ja kaupungintalo. Elämän lähde –veistos terveyskeskuksen luona loistaa vihreänä kilometrien päähän. Viikon teemana on liike, joka näkyy myös kaupungintalon valoteoksessa. Kulttuuriviikon järjestelyistä vastaa Laitilan kaupungin sivistystoimi.

Kulttuuriviikko käynnistyy tapahtumien sarjalla sunnuntaina 19. tammikuuta, kun Poukan talolla alkavat klo 15 Kustaan kalaasit. Avajaisjuhlakulkue lähtee klo 17.30 terveyskeskuksen pihalta ja kulkee Keskuskatua kaupungintalolle, jossa tulisirkusryhmä Flamma rikkoo teatterin ja sirkuksen rajoja. Viittäkymmentä vuottaan juhlivan Vakka-Suomen musiikkiopiston opettajat konsertoivat kaupungintalon Laitila-salissa kello 18.30.

Satu meni saunaan on teemana keskiviikkoillan uimahallitapahtumassa. Värivalaistussa hallissa kuullaan sanataidetta ja puhallinmusiikkia ja nähdään tanssiesityksiä.

Pianosirkus tuo estradille ennennäkemättömän kokoonpanon, kun musiikkiopiston piano-opettajat ja –oppilaat sekä Turun Taideakatemian sirkus- ja teatteriopiskelijat yhdistävät voimansa viiden flyygelin äärellä torstaina ja perjantaina. Tapahtumapaikkana on Finnlamex-halli. Perjantaina Pekka Laamanen antaa kirjastossa lapsille yhden miehen sirkusesityksen.

Lauantai-iltapäivän ajan Finnlamex-hallissa vietetään liikunnallista Tammikarnevaalia, jossa esiintyy muun muassa tubettajat ElinaSofia. Samassa paikassa konsertoi viikon päätöspäivänä sunnuntaina 26.1. baritoni Waltteri Torikka viihdeorkestereineen. Torikan konserttiin on mahdollista varata väliaikatarjoilua. Konserttiliput suositellaan hankittavan etukäteen.

Koko ohjelman voi katsoa osoitteesta http://bit.ly/2PJPChB