Laitilan Hinku-toiminnan kehittämisestä kysely – haussa uusia keinoja kasvihuonekaasujen vähentämiseksi

0
Lumisesta talvesta on saatu tänä vuonna vain haaveilla. Kuva: Tarja Silokoski

Laitilan kaupunki liittyi hiilineutraalien kuntien HINKU-toimintafoorumiin vuonna 2013. Hinku-kunnaksi ryhtymällä Laitila sitoutui tavoittelemaan kasvihuonekaasupäästöjen vähentämistä 80 prosenttia vuoden 2007 tasosta vuoteen 2030 mennessä.

– Päästövähennystavoitteesta on saavutettu 15 prosenttia vuosien 2007–2016 välisenä aikana, Laitilan kaupunki tiedottaa.

Laitila on myös liittynyt työ- ja elinkeinoministeriön ja kunnan kahdenväliseen energiatehokkuussopimukseen, KETS. Tavoitteenaan energiansäästön välitavoite vuoden 2020 aikana 795,7 MWh ja energiansäästön kokonaistavoite vuoden 2025 loppuun mennessä on 1273,1 MWh.

Laitilan kaupunki etsii uusia keinoja kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseksi sekä energiatehokkuussopimuksen tavoitteiden saavuttamiseksi. Kaupunki järjestää kyselyn, joka koskettaa kaikkia kuntalaisia ja sen organisaatioita: niin yrityksiä kuin kaupunkia itseään.

– Laitilassa toteutetaan lukuisia kasvihuonekaasupäästöjen vähentämistä ja energiatehokkuutta tukevia toimenpiteitä päivittäin. Kaupunki halua saada teoista tietoa sekä tuoda ne näkyviin uudistettaville HINKU-nettisivuille siten, että kaikilla on mahdollisuus saada tietoa paikallisista teoista ilmastonmuutosta vastaan.

Kyselytuloksia tullaan hyödyntämään HINKU-toiminnan kehittämisessä Laitilassa ja ne tulevat toimimaan kaupungin HINKU-työryhmätoiminnan suunnannäyttäjänä.

– HINKU ja KETS –sopimuksien tavoitteisiin pääseminen edellyttää pitkäjänteistä yhteistyötä. Vastaamalla kyselyyn olet mukana kestävämmän Laitilan luomisessa, vakuuttaa kaupungin ympäristöpäällikkö Tuija Kailaste.

Kyselyyn pääsee osoitteessa www.laitila.fi/palvelut/ymparisto-ja-luonto. Kysely on auki 16.2. asti.