Laitilan nuuttipukkitapahtuma Poukan talolla

0
Nuuttipukkien vierailu Poukalle on Laitilassa suosittu yleisötapahtuma. Arkistokuva on vuodelta 2017.

Nuuttipukit ovat Laitilassa elävää todellisuutta. Vanha perinne ei ole katkennut, mutta se on muuttunut aikuisten perinteestä lasten perinteeksi. Laitilan jouluajan päättää nuuttipukkien ilta Poukan talolla.

Nuuttipukit ovat parinkymmenen vuoden ajan kokoontuneet Poukan talon aidossa talonpoikaisessa miljöössä, johon yleisö voi tulla seuraamaan tapahtumia pitkän tuvanpöydän ympärille. Poukan talolla aktiivisesti hääräävä Lea Koskinen kertoo, että hauskasti pukeutuneita satu- ja sankarihahmoja voi olla liikkeellä illan aikana jopa puolitoista sataa. Pukkien ulkoasusta näkee, mikä asia milloinkin on pinnalla.

Maanantaina 13. tammikuuta kello 17–20 Poukan talon osoitteessa Keskuskatu 4 b ovet ovat avoinna nuuttipukeille ja yleisölle. Tapahtuman järjestää Laitilan Oppaat ry.