Liikuntasihteeri Elina Rautanen irtisanoutunut toissapäivänä – siirtyy Nakkilan hyvinvointikoordinaattoriksi jo ensi maanantaina

0
Laitilan liikuntasihteeri Elina Rautanen tuli pari vuotta sitten Laitilaan uudistamaan liikuntasihteerin toimenkuvaa. Nyt hän lähtee tekemään saman Nakkilaan, sillä kunta valitsi Rautasen vasta perustettuun hyvinvointikoordinaattorin toimeen.

Laitilan kaupungin liikuntasihteeri Elina Rautanen , 45, on irtisanoutunut tehtävästään tämän viikon maanantaina. Rautanen aloittaa Satakunnassa sijaitsevan Nakkilan kunnan hyvinvointikoordinaattorina jo tulevana maanantaina 3. helmikuuta.

Nakkilassa Rautasen työnä on muun muassa koordinoida ja kehittää työtä ja hankkeita, jotka edistävät kuntalaisten terveyttä ja hyvinvointia. Lisäksi työnkuvaan kuuluu esimerkiksi vapaa-aikapalveluiden esimiestehtävät. Rautasesta tulee Nakkilan kunnan historian ensimmäinen hyvinvointikoordinaattori, sillä kyseessä on kokonaan uusi toimi. Se korvaa aiemman vapaa-aikasihteerin toimen, mutta on tehtävänkuvaltaan laajempi.

Rautanen valittiin Laitilan liikuntasihteeriksi marraskuussa 2017 ja ennen Laitilaan tuloaan hän työskenteli Taivassalon kunnan vs. vapaa-ajansihteerinä.

Laitilassa hyvin viihtynyt Rautanen kertoo, että työpaikan vaihdoksen ensisijaisena syynä on työmatka.

– Työmatka Laitilaan kävi liian pitkäksi. Jatkossa työmatka kotipihalta on 15 minuuttia, joten työpäivinä jää selvästi enemmän aikaa niin lapsille kuin omille harrastuksillekin, Rautanen kuvailee ja myöntää toki olevansa uuden pestin tuomista uusista haasteistakin innoissaan.

Rautanen kertoo, että työpäiviä Laitilassa on vielä edessä: hän tulee vielä perehdyttämään seuraajansa, kunhan uusi työntekijä on valittu.

Kaupunginhallitus julisti liikuntasihteerin paikan haettavaksi maanantain kokouksessaan ja uusi työntekijä yritetään löytää pikaisesti.