Pääkirjoitus: Tammikuinen vitamiinipommi

0
Kustaa Hiekka -kulttuuriviikon avajaiskulkueen työryhmään kuuluu neljä naista. Kuvassa olevien Rita Iso-Heikon (vas.), Tiia Valavuon ja Anniina Väisäsen lisäksi Päivi Heikkilä. Kulkue aloittaa Laitilan terveyskeskuksessa olevan Elämän lähde -teoksen luota. Kuva: Hanna Hyttinen

Teitkö vuoden vaihtuessa lupauksen, jolla haluat parantaa hyvinvointiasi? Enemmän kuntoilua, terveellistä ruokaa ja lisää tunteja nukkumiseen.

Ne eivät ole huonoja tavoitteita, mutta jotakin jäi ehkä uupumaan. Jotakin, joka on helposti saavutettavissa, mutta jota et ole ajatellut asiana, joka saa mielesi ja kroppasi voimaan paremmin.

Se jokin on Kustaa Hiekka -kulttuuriviikko, joka energisoi Laitilaa taas sunnuntaista alkaen. Monenlaista mielenkiintoista on tänäkin vuonna tarjolla: valotaidetta, musiikkia, sanataidetta, tanssia ja tubetusta.

Sirkuksen maailma avautuu kolmessa eri tapahtumassa, sadun, tulen ja musiikin siivittäminä.

Nyt kannattaa herätä talviunesta, sillä tarjolla on virkistävää vitamiinia ja valohoitoa keskelle pimeintä vuodenaikaa.

Tänä vuonna kulttuuriviikon teemana on liike. Sana, jota ei välttämättä yhdistä kulttuuriin, vaikka kulttuuri jos jokin on liikettä. Se edistää tutkimusten mukaan terveyttä ja pidentää ikää yhtä tehokkaasti kuin aktiivinen liikunta.

Taide-elämys sysää liikkeelle tunteita ja ajatuksia, jotka ylläpitävät niin ihmisen kuin kokonaisen yhteisön elinvoimaa.

Liikkeen matkaan voi tempautua mukaan heti ensi sunnuntain avajaiskulkueessa, jonne ovat tervetulleita kaikki. Kulkue huipentuu tulisirkus-esitykseen kaupungintalolla ja sen jälkeen järjestettävään konserttiin.

Laitilan Sanomien keskiaukeamalla on vinkkejä viikon tapahtumista.

Liike on lääkettä ja kulttuuri on vitamiinia. Nyt niitä molempia on tarjolla lähellä ja helposti: ei tarvitse muuta kuin avata kotiovi ja lähteä. Elämykset odottavat.

eija.eskola-buri@laitilansanomat.fi