Pääkirjoitus: Uusi laki kaikille teille

0

Samaan aikaan, kun Pohjois-Suomessa paukkuvat kunnon pakkaset, viheriöivät maan eteläosissa nurmikot. Pitkään jatkuneet plussakelit ovat vaikuttaneet siihen, että talvi ei ole yllättänyt ainakaan etelän autoilijoita eivätkä lumisateet tai liukkaudet sekoittaneet Suomen ruuhkaisimpia teitä.

Moni tervehtineekin ilolla kesällä voimaan astuvaa uutta tieliikennelakia esimerkiksi sen osalta, että kesä- ja talvirenkaiden käyttöä ei enää säätele kalenteri vaan vallitseva sää. Uuden lain mukaan talvirenkaita on käytettävä marraskuun alusta maaliskuun loppuun, jos sää tai keli sitä edellyttää, ja nastarenkaita saa käyttää marraskuun alusta maaliskuun loppuun ja muulloinkin, jos sää tai keli sitä edellyttää.

Uusi tieliikennelaki tuo muitakin muutoksia Suomen teille, esimerkiksi keltainen sulkuviiva muuttuu valkoiseksi ja teiden varteen tulee useita uusia liikennemerkkejä. Uutena liikennemerkkinä nähdään muun muassa vähimmäisnopeus: tielle voidaan asettaa vähimmäisnopeus, jota ei saa alittaa, ellei liikennetilanne sitä edellytä.

Lisäksi moni tuttu liikennemerkki muuttaa muotoaan, sillä liikennemerkkejä on pyritty selkeyttämään esimerkiksi kuvioita ja merkeissä esiintyviä hahmoja yksinkertaistamalla. Muuttuneet liikennemerkit korvataan pääosin kymmenen vuoden siirtymäajan kuluessa.

Uusi laki tuo merkittäviäkin muutoksia, joten odotettavaa on, että kevään edetessä tietopaketteja lain keskeisistä muutoksista rummutetaankin eri medioissa.

Nykyinen tieliikennelaki on säädetty jo 1980-luvulla, joten päivittämistarve on monin kohdin ollut ilmeinen. Tieliikennelainsäädännön kokonaisuudistus käynnistyi vuonna 2013, ja uuden tieliikennelain on määrä astua voimaan siis 1. kesäkuuta 2020.

Solina Saarikoski

solina.saarikoski@laitilansanomat.fi