Untamalan viemärityöt maaliskuussa käyntiin

0
Laitilan kaupungin työpäällikkö Markus Hautala kuvaili urakan vaiheita asukkaille järjestetyssä tiedotustilaisuudessa heinäkuussa.

Arto Kanerva

Untamalan kylän viemärityöt etenevät vauhdilla. Yleissuunnittelu oli valmis viime vuonna alkukesällä, tammikuun lopulla tekninen valiokunta valitsee urakoitsijan ja töiden on määrä olla valmiina loppukesällä. Runkolinja kulkee ennestään Untamalan länsipuolella Munaxille asti ja uutta viemärilinjaa rakennetaan noinkolmekilometriä.

– Hanke on ollut haastava, kertoo kaupungin työpäällikkö Markus Hautala.

Töitä tehdään pohjavesialueella ja korkeuseroja on aika paljon. Rakennettavat viemärit tehdään pääasiassa viettoviemäreinä, mutta korkeuseroista johtuen kuusi kiinteistöä tarvitsee oman pumppaamon. Mahdollista on myös tehdä esimerkiksi neljälle kiinteistölle yhteinen pumppaamo ja näin jakaa kustannuksia.

– Heti helmikuussa kerromme kyläläisille, kuka urakoi, koska työt alkavat ja miten viemäriverkostoon liitytään. Viemärin yhteyteen on suunniteltu myös vesijohto, joten sekin on mahdollista saada nyt samalla kerralla. Liittymähinnasta saa alennusta, kun ottaa molemmat yhteä aikaa, Hautala mainostaa.

Lupalautakunnalle on jo tullut muutama vapautushakemus ja Hautala toivoo kaikkien viemäriverkostoon liittymisestä vapautusta haluavien olevan ajoissa liikkeellä, ettei viemärilinjoja vedetä turhaan.

Hautala ei ota kantaa hakemuksiin, mutta toteaa vapautuksen saamisen olevan ilmeisesti aika hankalaa, kun kerran pohjavesialueella ollaan.

– Juuri tämän pohjavesialueen takia Untamalan viemäröinti on syytä saada kuntoon. Toistaiseksi ollaan aikataulussa ja jos kaikki menee nappiin, niin huhtikuun loppuun mennessä on kaikki kaivuutyöt pelloilla tehty ja koko urakka on valmiina heinäkuun lopulla.