Viisi oopperaa Kinon keväässä

0
Laitilan Kinossa voi nähdä viisi oopperaesitystä tänä keväänä.

Elokuvateatteri Laitilan Kinossa jatkuvat digitaaliset oopperaesitykset, joissa nautitaan myös väliaikatarjoilusta. Tammikuussa esityksiä on kahtena perjantaina, ja loput oopperat nähdään helmi-, maalis- ja huhtikuussa. Esitykset on taltioitu Ranskan, Saksan ja Italian oopperalavoilta. Laitilan Kinon osoite on Vihtorinkatu 8.

Tammikuun 10. päivänä nähdään Jean-Philippe Rameaun säveltämä balettiooppera Les Indes galantes. Se koostuu prologista ja neljästä näytöksestä. Jokainen näytös on erillinen pikku tarina, jolla ei ole juonellista yhteyttä muihin näytöksiin. Les Indes galantes kantaesitettiin Pariisin Kuninkaallisessa musiikkiakatemiassa vuonna 1735.

Viimeisenä päivänä tammikuuta on vuorossa Giuseppe Verdin ooppera Attila, joka on tallennettu Milanon La Scalassa. Ooppera kertoo 400-luvun Roomasta ja hunnien kuninkaan Attilan tuhosta.

Myöhemmin nähtävät oopperat ovat Romeo ja Julia, ranskalaisen Charles Gounod’n viisinäytöksinen ooppera (21.2.), Giuseppe Verdin Trubaduuri (27.3.) ja Mozartin klassikko, koominen ooppera Cosi fan Tutte (24.4.).

Liput voi varata ennakkoon tekstiviestillä numerosta 050 567 7587.