Yleisurheilun hallikausi lähti moniotteluilla alkuun

0
Kalannin Vankan Otto Hiivola, Vehmaan Kiiston Väinö Vähä-Kouvola ja Jyskeen Akseli Hyytiä toivat kolmoisvoiton Vakka-Suomeen M17 5-ottelussa.

Ilkka Simola

Yleisurheilun hallikausi käynnistyi Turun Kupittaalla lauantaina käytyjen avointen kansallisten ja Varsinais-Suomen pm-moniotteluiden merkeissä. Jyskeestä kisoihin osallistui yhdeksän urheilijaa. Kilpailijoiden ohella seuran värit näkyivät myös toimitsijakaartissa Vakka-Suomen seurojen vastatessa kisajärjestelyistä 16 laitilalaisen toimitsijan seitsemäntuntisen talkoopanoksen myötä.

Miesten 60 metrillä Joni Vainio-Kaila sijoittui toiseksi ajalla 7,14 jääden 0,03 sekuntia viiden vuoden takaisesta ennätyksestään. 200 metrillä Jonin aika 22,93 riitti ylivoimaseen voittoon.

– Juoksut olivat hyvän tasoisia avauskisaksi. Paras terävyys vielä puuttui. 200 metrin veto osoitti, että juoksu säilyy teknisesti hyvänä pidemmälläkin pikamatkalla, kommentoi vauhtiinsa tyytyväinen mies.

Jonin päätavoitteena hallikaudella on helmikuun puolivälissä Tampereella pidettävät SM-kisat, jossa puolustettavana on kaksi 300 metrin aitojen mestaruutta.

M19-sarjan 60 metrillä Ilmari Vuorela otti samoin kakkostilan kellottamalla 7,39 eli saman ajan, johon hän päätti viimevuotisen hallikautensa maaliskuussa Tampereella. 200 metriä Ilmari voitti halliennätysajallaan 24,19. Nuorukaisen kisakausi jatkuu kaksilla PM-halleilla ja vauhdin on määrä olla kohdallaan kuukauden kuluttua Helsingissä pidettävissä nuorten SM-halleissa.

Ottelujen puolella Akseli Hyytiä otti ensituntuman 17-sarjan 5-otteluun, jossa aitoihin oli tullut seitsemän senttiä lisäkorkeutta, aitaväleihin roimasti lisäpituutta ja kuulaan kilo painoa lisää. Pika-aitojen alku sujui mallikkaasti mutta askelrytmin sekoaminen viimeisellä aitavälillä jätti ajan 9,60:een. Seipäässä tuli pientä takapakkia tuloksen jäätyä 390:een, kun viikkoa aiemmin seiväshypyn talvikarnevaaleilla Pajulahdessa ylittyi kesäennätystä sivuavasti 410.

Kehityksen suunta näkyi onneksi pituushypyssä 26 senttiä kesäisen ennätyksen ylittäneessä 607 leiskautuksessa. Kuulakaareen 10,16 jäi rutkasti kohennettavaa ja 1 000 metrin juoksuaikakin 3.21,18 paranee tosipaikan tullen. Näin kisan voittaneen Kalannin Vankan Otto Hiivolan pisteisiin jäi vielä turhan paljon piste-eroa Akselin hopeaa tuoneeseen pistekertymään 2 780.

N17-ottelussa viidenneksi sijoittunut Carolina Grönroos oli parhaimmillan 60 metrin aidoissa 9,68 ajallaan ja yhdeksänneksi tullut Jenina Luotonen korkeudessa kesäistä ennätystään 150 sivuten. Carolinan pistemäärä oli 2 831 ja Jeninan 2 350.

15-vuotiaiden tyttöjen ottelussa Lotta Metsärinta aloitti lupaavasti aitomalla 60 metriä 9,71, mutta selkä ei kestänyt korkeushyppyä ja lupaavasti alkanut sarja hiipui. Tässä kisojen runsaimman osallistujamäärä keränneessä sarjassa Kiia Ihanmäki oli kahdeksas pistein 1 715, Aamu Airisto 15. pistein 1 375 ja Ella Hemmilä 16. pistein 1 349.

Hallikausi Kupittaalla jatkuu ensi sunnuntaina halliviesteillä, jonne ainakin nuorimpien sarjojen jyskeläiset ovat innolla lähdossä.