Aluehallintovirasto asettaa Pyhärannan kunnalle 100 000 euron uhkasakon päiväkodin väistötilojen vuoksi

0
Aluehallintovirasto on linjannut, ettei Pyhärannan kunta voi käyttää enää Ihoden koulussa olevia päiväkodin väistötiloja vaan sen on hankittava uudet 14.4. mennessä. Kuva: Hanna Hyttinen

Lounais-Suomen aluehallintovirasto päätti asettaa Pyhärannan kunnalle 100 000 euron uhkasakon. Aluehallintovirasto edellyttää, että Ihodessa sijaitsevalle päiväkoti Satakielelle hankitaan uudet kunnolliset väistötilat 14.4. mennessä.

Uhkasakon asettamisen taustalla on, ettei kunta ole aluehallintoviraston kehotuksista huolimatta ryhtynyt korjaaviin toimiin nykyisissä Ihoden koulussa sijaitsevissa väistötiloissa. Avin osoittamia puutteita oli muun muassa eteis-, wc-, ja ryhmätiloissa. Lisäksi havaittiin, ettei henkilökunnalla ollut lainkaan sosiaalitiloja.

Tammikuussa tekemänsä tarkastuskäynnin yhteydessä aluehallintovirasto sai myös tietoonsa, että väistötiloihin on keväällä tulossa uusia lapsia. Tarkastajat huomauttivat, ettei nykyisiä tiloja voida käyttää lapsimäärän lisääntyessä.

Päiväkoti Satakielessä on 21 lasta, joista 5 on alle 3-vuotiaita.