Aluehallintovirasto vaatii Pyhärantaa järjestämään uudet väistötilat Ihoden päiväkodille – Avi harkitsee 100 000 euron uhkasakkovaatimusta

0
Laitilan Sanomat vieraili päiväkoti Satakielen väistötiloissa keväällä 2018. Silloin Sini Palokangas Vakka-Suomen musiikkiopistosta johdatteli päiväkodin lapsia musiikin maailmaan. Kuva: Hanna Hyttinen

Lounais-Suomen aluehallintovirasto harkitsee 100 000 euron uhkasakkovaatimusta Pyhärannan kunnalle jouduttaakseen Ihoden päiväkodin korvaavien väistötilojen hankkimista. Aluehallintovirasto totesi jo elokuussa tekemällään tarkastuskäynnillä, etteivät päiväkoti Satakielen nykyiset väistötilat Ihoden koulussa sovellu päiväkotikäyttöön.

Tammikuussa aluehallintovirasto teki uuden tarkastuskäynnin ja totesi, että kyseisiä väistötiloja voida käyttää uuden päiväkodin valmistumiseen asti.

– Koska Pyhärannan kunta ei aluehallintoviraston kehotuksesta huolimatta ole ryhtynyt toimenpiteisiin asianmukaisten väistötilojen hankkimiseksi uuden päiväkodin rakentamisen ajaksi, aluehallintovirasto tulee harkitsemaan 100 000 euron uhkasakon asettamista, mikäli uusia tiloja ei ole järjestetty 14.4. mennessä, aluehallintovirasto linjaa.

Avi antaa kunnalle aikaa antaa asiasta selitys 21.2. mennessä. Pyhärannan kunnanhallitus käsittelee aluehallintoviraston vaatimusta maanantaisessa ylimääräisessä kokouksessa. Vt. kunnanjohtaja Harri Hiitiön esittää kunnanhallitukselle, että kunta hankkii uusiksi väistötiloiksi kaksiryhmäisen moduuliratkaisun, joka kattaa arvioidun tarpeen.

Aluehallintovirasto on uhkasakon asettamista ja selitykselle annetun määräajan pituutta harkitessaan huomioinut, että väistötilojen ongelmat ovat olleet kunnan tiedossa jo viime elokuusta asti ja sen, että uusia lapsia on tulossa varhaiskasvatuksen piiriin maaliskuussa.

Päiväkoti Satakielen lapset ja henkilökunta ovat olleet väistötiloissa Ihoden koululla vuoden 2018 alusta alkaen. Päiväkoti Satakieli tuhoutui tulipalossa vuoden 2017 loppupuolella.

Pyhärannan valtuusto päätti talousarviokäsittelyn yhteydessä rakentaa Ihoden koulun yhteyteen 30-paikkaisen päiväkodin. Päiväkodin suunnittelijat valittiin joulukuussa ja tammikuussa arvioitiin, että suunnittelutyöt pääsisivät alkamaan tammi-helmikuun vaihteessa.

Ihoden päiväkodin lapsimäärä

Nykyisissä väistötiloissa on tällä hetkellä 21 lasta, joista 5 on alle 3-vuotiaita.

Lapsimäärän arvioidaan kasvavan 25:een, joista 8 on alle 3-vuotiaita.