Antiikkikierros järjestetään taas

0
Ulla Sainio ja Henrik Helpiö yhdistävät ensi kertaan voimansa antiikkikierroksella.

Katja Kaartinen

Antiikin ja kierrätystavaroiden ystäville tarkoitettu Antiikkikierros järjestetään jälleen. Lokalahden Nopperlassa sijaitseva Antiikki-taide Klaara on jo 21. kertaa mukana kierroksen järjestämisessä. Mukaan on lähtenyt Pajalan teollisuusalueella sijaitseva ensikertalainen eli Henrikin tuote.

– Sen jälkeen, kun lopetin Kaupunginlahden rannassa olleen makasiinin, niin monet luulivat, että lopetin keräilyn ja romumyynnin. Näin ei kuitenkaan ole, vaan minulla on varastot pullollaan tavaraa sekä satamassa että Pajalassa. Henrikin tuote ei ole perinteinen antiikkiliike, vaan tavaraa on laidasta laitaan, Henrik Helpiö kertoo.

Helpiö on kiertänyt huutokauppoja sekä ostanut talojen vinttejä. Hän myy antiikkia, itse korjaamiaan tavaroita sekä monenlaisia osia, keskeneräisyyksiä ja pikkutavaroita.

– Pajalan Pienteollisuustiellä minulla on verstastila ja ulkovarastot täynnä myyntituotteita. Kaikkea ei ole hinnoiteltu, mutta liki kaikelle löytyy hinta kysymällä, Helpiö lupaa.

Antiikki Klaaran Ulla Sainion mukaan antiikkikierroksen kohteet ovat nyt aiempaa helpommin saavutettavissa.

– Aiemmin kierroksella oli mukana liikkeitä sekä Lokalahdelta että Kalannista, nyt minun ja Henrikin liikkeet sijaitsevat lähempänä toisiaan, joten niiden kiertäminen ei vaadi niin paljon reittisuunnittelua kuin ennen. Yhdessä liikkeemme pystyvät tarjoamaan hyvän ja kiinnostavan yhdistelmän antiikista kiinnostuneille, 30 vuotta alalla ollut Sainio lisää.

Antiikkikierros-tapahtuma käynnistyy perjantaina eli ystävänpäivänä ja jatkuu sunnuntaihin saakka. Sainio kokee, että kolmipäiväinen tapahtuma on sopivan mittainen, koska silloin jokaiselle päivälle riittää ihmisiä.

– Perjantaina päiväsaikaan käy eri tavaroita etsiviä asiakkaita kuin sunnuntaina puolen päivän jälkeen. Yleensä kolmipäiväisellä antiikkikierroksella on käynyt 200–300 asiakasta, Sainio lisää.

Sainion mukaan talonpoikaisantiikki on monen sisustajan kestokiinnostuksen kohde. Liki viisi vuosikymmentä alalla ollut Helpiö puolestaan toteaa, että moni hakee tiettyjä esineitä sisustuslehtien innoittamana.

– Kapsäkit, kupari, pullot ja arkut. Niitä kaikkia haluttiin jossain vaiheessa, ja nyt niiden kysyntä on loppunut kuin seinään. Antiikkialakin elää vahvasti muodin mukana, eikä keräilijöitä ole enää samalla tavalla kuin ennen, Helpiö toteaa.

Sainio innostui antiikkialasta, koska hänen lapsuuden kotinsa oli sisustettu erilaisin antiikkiesinein. Hän päätyi ostamaan tätinsä antiikkiliikkeen toiminnan vuonna 1991.

– Vanhempani kävivät jo 1960-luvulla Pietarsaaressa huutokaupoissa. Pääsin välillä mukaan ja innostus vanhaan tavaraan lähti ehkä sieltä, Helpiö pohtii.

Antiikkikierros järjestetään tämän viikon perjantaista sunnuntaihin. Liikkeet ovat auki päivittäin kello 10–17.