Heleästi harmonikalla täytti Opistotalon salin

0
Herman Kylänpää ja Saara Kylänpää edustivat konsertin nuorimpia esiintyjiä.

Pirkko Varjo

Vakka-Suomen Harmonikkakerho tarjosi sunnuntaina mielenkiintoisen iltapäivän harmonikkamusiikin ystäville. Heleästi harmonikalla -konsertti veti Opistotalon salin täyteen yleisöä.

Konsertissa esiintyi toistakymmentä soittajaa käsittänyt harmonikkaorkesteri, pienempiä kokoonpanoja sekä useita solisteja. Nuorin solisteista oli vasta 5-vuotias Herman Kylänpää , joka esitti hienosti kappaleen Pienet sammakot . Kokeneempaa kaartia edusti muun muassa kaksinkertainen Suomen pelimannimestari Satu Sarkoranta .

Konsertin monipuolisessa ohjelmistossa kuultiin muun muassa Vanha holvikirkko, Väärä Vitonen, Väliaikainen ja Pyynikki-valssi . Mukana oli myös useita harmonikan virtuoosikappaleita kuten Lasse Pihlajamaan Mustalaisinspiraatio , Emil Haugen Valse Varieté sekä Vittorio Montin Czardas .

Orkesteria johti Marja-Liisa Santala ja konsertin juonsi Pia Lahtinen . Konsertin tuotto käytetään harmonikkakerhon nuorisotoimintaan.