Hyvä työkaveri ja paras työyhteisö

0
Tuomas Kankaanpää saa Vuoden työkaveri -kunniakirjan. Luovuttamassa Heli Kiertokari-Laitinen ja Johanna Luukkonen.

Jussi Vaajasaari

Viime keskiviikkona palkittiin Laitilan kaupungin vuoden 2019 työkaveri ja vuoden 2019 työyhteisö. Huomionosoitukset vei saajille ennalta ilmoittamatta ja yllättäen kaupunginjohtaja Johanna Luukkosen delegaatio.

Palkitut saivat kunniakirjan ja tiedon rahasummasta, joka tulee tittelin saajan käytettäväksi.

Palkitut tahot ovat valikoituneet kyselytulosten perusteella. Vuoden 2019 työkaveria ja työyhteisöä olivat voineet äänestää kaikki kaupungin palveluksessa työskentelevät henkilöt.

Viime vuonna palkittiin työkaverina Tyyne Okkonen terveyskeskuksesta. Työyhteisönä palkittiin kaupungin nuorisotoimi.

”Vuoden työkaveriksi valitaan henkilö, joka auttaa työkavereita, edistää työyhteisön hyvinvointia ja palvelee kaupunkilaisia pyyteettömästi tuoden ympärilleen iloa. Vuoden työkaveri ei jätä ketään yksin tai huomioimatta” , lukee kaupunginjohtajan allekirjoittamassa kunniakirjassa.

Vuoden työkaverin tittelin sai Varppeen koulun rehtori Tuomas Kankaanpää .

– Huomionosoitus vetää hiljaiseksi. Olen yhä motivoitunut viemään työyhteisöä hyvään suuntaan, sanoo huhtikuussa 2019 rehtorin virkaan ryhtynyt Tuomas Kankaanpää.

Kaupungin työntekijöiden lausunnoissa tuotiin esiin hillitty ja hallittu henkilö, jolla on osaamista ja tekoja. Häntä kuvaillaan ystävälliseksi ja positiivista tunnetta ympärilleen levittäväksi huipputyypiksi, joka luotsasi koulua jämäkästi ja johdonmukaisesti sisäilmahaasteiden äärellä.

– Esimiehen pitää olla sitoutunut, mutta sinä olet myös innostunut, kiittelee Johanna Luukkonen ja lisää, että vaikeiden haasteiden ratkaisemisista jää aina jotakin hyvää.

Työkaverin palkintoa vievässä lähetystössä oli mukana sivistystoimenjohtaja Heli Kiertokari-Laitinen . Hän sanoo sen antaneen lisää näkökulmaa rehtorin työhön, kun on aiemmin toiminut sivistystoimen hallinnossa.

– Johtajalta vaaditaan hyviä myyjän taitoja, kun pitää toteuttaa uudistuksia ja hankkeita asiantuntijaorganisaatiossa, kiittelee Kiertokari-Laitinen rehtorin vahvuuksia.

Työyhteisöistä huomionosoituksen sai Monipalvelukeskus Palken toimintayksikkö Palke 7.

”Vuoden työyhteisöksi valitaan yhteisö, jossa vallitsee yhdessä tekemisen meininki, arvostetaan työkavereita ja työn jatkuva kehittäminen on osa arkea” , lukee Palkkeen väen saamassa kunniakirjassa.

Kaupungin työntekijöiden lausunnoissa sanotaan muun muassa, että Palke 7 on työpaikka, jossa kaikilla on mukava tulla töihin ja lomalta sinne on jo ikävä. Siellä arvostetaan erilaisuutta, ja työyhteisössä on positiivinen ilmapiiri.

– Kaikki me olemme toisille ystävät. Annamme toisillemme ohjeita ja neuvoja, sanoo Palke 7:n pitkäaikainen työntekijä Satu Haapaniemi .

Palke 7:ssä tehdään innovatiivisesti yhteistyötä lähialueen yritysten kanssa.

– Täällä on käyty paljon katsomassa esimerkkiä aina ulkomaita myöden, myöntää Palketta luotsaava sosiaalipalvelujohtaja Anitta Keskitalo .

– Kaupunki on panostanut Palken toimintaan. Laitilalaiset päättäjät ovat arvostaneet työ- ja toimintakeskuksen työtä, sanoo Johanna Luukkonen.

Palkintoa vievässä lähetystössä oli mukana sosiaali- ja terveysjohtaja Jussi Mattila .

– Monipalvelukeskus Palke on Varsinais-Suomen ylpeys. Näin pitkälle kehitettyä toimintaa ei ole muualla, kiittelee Jussi Mattila.

Monipalvelukeskus Palke tuottaa monenlaista tavaraa. Sen tuotteita on esillä Palken omassa myymälässä Keskuskadulla. Toimintayksikkö Palke 7 tekee myös erilaisia tilaustöitä.

– Minun vanhat Artekin tuolit näyttävät uusilta, iloitsee Jussi Mattila, joka on teettänyt tuolien entisöintityön Palkessa.