Jyskeen runkosarja huipentuu kotimatsiin lauantaina

0
Arkistokuva

Juha Laine

Kakkosdivisioonan runkosarja saapuu päätepisteeseen ensi viikonloppuna. Kahden ottelun viikko huipentaa 24 pelin runkosarjan ja mielenkiintoa riittää viimeiselle viikolle. Jyske voi parhaimmillaan napata kakkospaikan tai sitten pahimmillaan menettää kotiedun ja tippua viidenneksi.

Lähtökohdat olisivat voineet olla vieläkin paremmat, jos puolustus olisi toiminut Paimiossa. Menneenä viikonloppuna Jyske ei saanut kotijoukkue Hakaa kiinni ja tuloksena oli vierastappio lukemin 9–5.

Ensimmäinen erä Paimiossa oli maalivahtien painajainen. Maaleja mätettiin enemmän kuin laki sallii. Avausperiodin aikana lätty noukittiin verkon perukoilta peräti yhdeksän kertaa. Haka johti 5–4 joukkueiden poistuessa pukukoppiin.

Avauserässä Jyskeen maalitiliä lihottivat Tommi Mieskoski, Niko Virta, Jesse Kaupinsalo ja Otto Kuusio .

Ottelun ratkaisu tapahtui toisessa erässä. Haka maalasi ensimmäisen viiden minuutin aikana kahdesti ja siirtyi 7–4 johtoon. Erän viimeisellä minuutilla kotijoukkue onnistui vielä kerran ja tämä oli henkisestikin ratkaiseva pelin kannalta.

Viimeisen laitilalaisosuman iski Kuusio illan toisella maalillaan. Kaksi syöttöpinnaa ottelussa keräsivät Nico Juvonen, Patrik Sarin ja Jasper Raula .

Kaikilla joukkueilla on nyt 22 matsia takana. Jyskeen kanssa samoissa pisteissä on VG-62. Yhden sarjapinnan perässä ovat RNK Hoci sekä KuKi Harjavallasta. Kaikki menevät varmuudella pudotuspeleihin, mutta ilman kotietua jää yksi joukkue.

Jyskeen viimeinen vieraspeli on edessä huomenna yhden päävastustajan, KuKin kotikentällä. Ja runkosarjan huipentaa kotimatsi toista tärkeää vihulaista, RNK Hocia vastaan.

Runkosarjaan saadaan siis arvoisensa loppu, johon tarvitaan nyt myös kotiyleisön kannustusta. Pitkästä aikaa kotikentälle pääsevä Jyske aloittaa raisiolaisporukkaa vastaan lauantaina kello 17.

Kahdeksan parasta joukkuetta aloittaa pudotuspelit helmikuun 28. päivä. Jos Jyske pysyy neljän parhaan joukossa, kyseinen päivämäärä on merkkinä seuraavalle kotipelille.