Kaivolan kesässä ruoditaan nykymaailman menoa pilke silmäkulmassa – ohjaajan saappaissa uusi kasvo

0
Kaivolan kesäteatterin näyttelijäkaarti asettui yhteiskuvaan.

Kaivolan Kesäteatterin ensi suven näytelmä on jälleen kantaesitys. Markku Hyvösen Kaivolan Kesäteatterille kirjoittama musiikillinen komedia Kuin jäitä polttelis on riemastuttava veijaritarina kahden veljeksen matkasta kohti valoisampaa tulevaisuutta.

Ennen oli kaikki paremmin. Käteistä sai pankista, Kusti polki ja posti kulki ja ruokakin maistui paremmalta. Nyt sitä tipahtaa yhteiskunnan ulkopuolelle, kun lankapuhelimella ei makseta laskuja, ei asioida Kelassa… Selviävätkö veljekset vai lyökö digiaika kapuloita rattaisiin? Entä miten kohdata samassa taloudessa asuva teini, jonka veri vetää maailman tuuliin?

Markku Hyvösen riemastuttavat tekstit ovat Kaivolassa jo tuttuja, mutta tänä kesänä uusia tuulia mäelle tuo ihastuttava uusi ohjaaja – monitaituri Emmi Lovén .

Emmi on syntynyt Uudessakaupungissa ja sukulaissuhteiden kautta myös lapsuudessa viettänyt aikaa Laitilassa. Kaivolan Kesäteatteri on ohjaajalle kuitenkin täysin uusi tuttavuus, sillä aikuisiällä elämä on vienyt muualle.

Tällä hetkellä Emmi Lovén toimii Oripäästä käsin eri puolilla Varsinais-Suomea teatterin ja musiikin parissa. Ennen Kaivolaa hän on ohjannut kesäteatteria muun muassa Tarvasjoella, Loimaan Krekilässä sekä viimeiset kolme kesää Himolan teatterissa Pöytyällä.

Käsikirjoittaja Markku Hyvösen tekstejä Lovén on ohjannut myös aiempina vuosina, mutta nyt ensimmäistä kertaa hän ohjaa Markku Hyvösen kantaesityksen ja odottaa projektia innolla. Ohjaustyön lisäksi Emmi Lovén toimii esiintyjänä ja jäsenenä vapaan ammattilaiskentän kokoonpanossa nimeltään Teatteri Terve Tyttö.

Mittatilaustyönä Kaivolan Kesäteatterille tehdyn näytelmän on käsikirjoittanut Markku Hyvönen.
Näytelmän ohjaa ja sovittaa Emmi Lovén.
Musiikkinäytelmän taustojen äänittämisestä ja sovituksista vastaa Laura Hurme yhdessä Emmi Lovénin kanssa.
Esitykset ovat ajalla 26.6. – 19.7.2020
Lipunmyynti on alkanut. Lisätietoja löytyy osoitteesta kaivolankesateatteri.fi .