Kasitorille avataan ensi vappuna karavaaniparkki

0
Jari Seikola on jo asentanut ensimmäiset pistokepaikat Kasitorin kupeeseen. Karavaaniparkki avataan samaan aikaan kuin torikin eli vappuna. Toukokuussa ollaan Seikolan mukaan auki viikonloppuina, mutta kesäkuun alusta jo päivittäin.

Asko Tanhuanpää

Laitilan Untamalassa, nimensä mukaisesti aivan vilkkaan Kasitien kupeessa toimivan Kasitorin tarjonta laajenee tulevana kesänä, kun matkailuautoilijoille ja -vaunuilijoille tarkoitettu karavaaniparkki otetaan käyttöön vappuna. Ensimmäisenä kesänä pistokepaikkoja on kymmenen ja vaimonsa Marjan kanssa Kasitoria isännöivän Jari Seikolan mukaan niitä voidaan lisätä tulevaisuudessa, jos tarvetta ilmenee.

– Karavaaniparkkia alettiin suunnitella puhtaasti yleisön pyynnöstä eli tästä ohi ajaneet karavaanarit ovat tulleet kertomaan sen tarpeesta. Meille oli yllätys, että Laitilassa ei ole ollut missään muualla vastaavaa taukopaikkaa matkailijoille, Jari Seikola selvittää.

– Sikäli tällainen palvelu on helppo järjestää, että Kasitorilla on valmiina niin vessat kuin suihkutilatkin ja halutessaan sieltä saa myös aamiaisen ja kaiken lisäksi taatusti tuoreet elintarvikkeetkin mukaan, korostaa Seikola.

Kasitori toimii Elsilän tilan vanhassa kivinavetassa, jonka Seikolat ostivat syksyllä 2017. Museovirasto kunnosti navetan arkeologiakeskukseksi vuonna 2002, mutta toiminnan pikkuhiljaa hiipuessa se ajautui 15 vuotta myöhemmin myyntiin huutokauppa.com -sivustolle. Kasitorin avajaisia vietettiin kesällä 2018.

– Veljeni Harri pyörittää vaimonsa kanssa yläkerran kirpputoria ja me vastaamme Marjan kanssa alakerran toiminnasta. Kiinteistö on myös meidän nimissämme, Jari Seikola selventää.

Kasitori on tarjonnut myyntipaikan etupäässä paikallisille tuottajille, Seikolan mukaan kaikkineen kymmenkunta tilaa toimittaa torille omia tuotteitaan myyntiin. Seikolan tilalta tiskille tulevat kananmunat, perunat ja herneet.

– Olemme käyneet myymässä Kasitorin tuotteita myös karavaanarien hallinnoimassa Rairannassa Uudessakaupungissa. Sieltä on tullut paljon hyviä suhteita, paljastaa Seikola.

Tulevana kesänä Kasitorilla on Jari Seikolan mukaan uutta ainakin pellolla järjestettävä lentopalloturnaus. Kesän ohjelmaan kuuluvat myös mobilistisunnuntai rompetoreineen ja tietysti terassitanssit.

– Toimintaa pyritään kehittämään koko ajan ja hyviä vinkkejä otetaan ilolla vastaan, Seikola ilmoittaa.