Kimalletta, hulmahtelevia helmoja ja iskeviä askeleita – Lukion vanhimmat tanssivat kaikille avoimessa esityksessä tänään

0
Laitilan lukion vanhojentansseihin osallistui 17 paria.

Ilmavia tyllihelmoja, kimaltelevia strasseja, upeita kampauksia ja komeita frakkeja. Laitilan lukion toisen vuosikurssin opiskelijat juhlivat tyylillä sitä, että abiturienttien lähdettyä heistä tuli lukion vanhimmat.

Poiketen aikaisemmista vuosista wanhojen esittelykappaleenaa ei soinut Poloneesi vaan James Bondista tuttu sävelmä.

Kappelimäen koulun ekaluokkalaiset esiintyivät yhdessä wanhojen kanssa Jiffy mixer -nimisen kappaleen tahdissa.

Ekaluokkalaisista tanssin pyörteisiin pääsivät muun muassa Olivia Viherjälaakso ja Linnea Lainio .

– Esitys meni hyvin, tytöt kertoivat ja paljastivat, että takana on paljon harjoittelua.

– Vähän jännitti esiintyä yleisölle, Linnea lisäsi.

Linnean isovanhemmat Aki ja Hillevi Lainio sekä Tytti ja Mikko Lohisto iloitsivat nähdessään hänen esityksensä. Esityksen jälkeen he riensivät halaamaan Linneaa ja ottamaan kuvia.

– Tanssi oli liikuttava, Tytti Lohisto kehui.

Kahden esityksen jälkeen Anna Hemmilä , Ada Randen ja Eveliina Antola olivat lähdössä syömään.

– Esitykset menivät hyvin pienestä jännityksestä huolimatta. Jotain pikku mokia tuli, mutta ne eivät haittaa, Antola kertoi.

Hemmilän suosikkitanssi oli Elviksen Jailhouse Rock ja Antolan Virginia Reel .

– Minä pidin meidän omasta tanssista eniten, Randen sanoi.

Puvut löytyivät Antolan, Hemmilän ja Randenin mukaan helposti. Tanssipäivän aamuna kaikkien kolmen aamu alkoi aikaisin. Hemmilä ja Antola heräsivät jo puoli viideltä.

– Minä heräsin vasta kuudelta, koska minulla oli kampaus valmiina. En saanut aamuksi kampaaja-aikaa, joten kampauksen pohja tehtiin illalla ja äiti viimeisteli sen aamulla, Randen kertoi.

Wanhojen päivä jatkui siten, että päivällä he esiintyivät kahteen ryhmään jakaantuen siten, että ensimmäinen ryhmä esiintyi Veljeskodissa ja Poukanvillessä ja toinen kaupungintalolla ja Kaukolankodissa.

Illalla on edessä kaikille avoin tanssiesitys kello 18 monitoimihallilla. Sen jälkeen lukion vanhimmilla on luvassa vielä omat jatkot.