Kotivoiton myötä kohti torstain pudotuspelejä – Jyskeen kiekkomiehille puolivälierien vastustajaksi Paimion Haka

0
Arkistokuva

Juha Laine

Jyskeen kiekkomiehet saivat runkosarjan valmiiksi viikonloppuna. Tavoite kotiedusta täyttyi, kun joukkue kellisti RNK Hocin kotikentällä selvästi 7–3. Tämä toi kolmospaikan runkosarjassa ja näin puolivälierissä vastaan asettuu Paimion Haka.

Jyske otti viimeisessä runkosarjan pelissä pienen tunnustelun jälkeen tarvittavan pesäeron jo ensimmäisen erän aikana. Tommi Mieskoski rikkoi kuparisen, ja Niclas Kiviö lisäsi johtoa pari minuuttia myöhemmin.

Kiviö toimi runsas minuutti myöhemmin tarjoilijana, kun Markus Saarinen pääsi napauttamaan hyvän syötön verkkoon maalin edestä. Kiviön toinen osuma muutti tilanteeksi 4–0, ja näissä numeroissa mentiin ensimmäiselle tauolle.

– Hiukan se peli loppui jo siihen ekaan erään. Toisessa erässä vastustaja pääsi hiukan peliin, mutta Iiron (Hustovaara) maali tuli juuri oikeaan paikkaan, valmentaja Mika Koski pohdiskeli.

RNK toden totta oli toisessa erässä terävämpi ja onnistui ennen erän puolta väliä kaventamaan tilanteeksi 4–2. Tämä kiri pysähtyi, kun Niko Virran syötöstä Hustovaara pisti tarkan rannelaukauksen räpyläpuolen ylänurkkaan.

Viimeisessä erässä Mieskoski osui erän alussa ja Kiviö täydensi hattutemppunsa erän lopulla. Nico Juvonen ja Niko Virta saivat ottelussa tililleen kaksi syöttömerkintää.

24 pelin rupeama on nyt takana ja kahdeksan joukkuetta jatkaan pudotuspeleihin. Joukkueenjohto on jo ehtinyt hämmästelemään nopeaa kehitystä Laitilassa.

– Runsas pari vuotta sitten aloitettiin nelosdivarista ja nyt ollaan kakkosen play-offeissa. Onhan tämä aika hienoa, Koski hehkutti.

Puolivälierät alkavat torstaina Laitilasta. Kahdella voitolla mennään välieriin. Jyskeen esteeksi seuraavalle kierrokselle asettuu Paimion Haka. Vaikka paimiolaiset olivat vasta kuudensia, potentiaalia on paljon parempaan.

– Pirun hankala vastustaja. Oltaisiin ennemmin toivottu RNK:ta, mutta nyt kävi näin. Heidän ykköskenttänsä on todella kova, jossa on kokemusta liigatasolta sekä Mestiksestä. Onneksi saatiin kotietu, sillä Paimion kaukalo on tosi pieni ja meille vaikea, Koski luonnehti.

Yksi osa-alue on mahdollisesti haavoittuva.

– Maalivahdit ovat heillä ailahtelevia. Hyvänä päivänä ovat varmoja, mutta taso heilahtelee aika paljon, Koski paljasti.

Play-offit starttaavat Laitilasta torstaina kello 18.30. Jyske pelaa parasta kiekkoa pitkään aikaan. Nyt on erinomainen hetki varata aikaa penkkiurheilulle ja tulla kannustamaan paikkakunnan kiekkoylpeyttä.