Kunnanjohtajan valinta mahdollista jo seuraavassa valtuuston kokouksessa

0
Valtuutettu Pauli Laivo (kesk) teki kantelun Turun hallinto-oikeuteen, kun hänet poistettiin valtuuston kokouksesta heinäkuussa 2018. Laivo ei ollut mukana äänestämässä kunnanjohtajan valinnasta. Kuva: Hanna Hyttinen

Pyhärannan valtuusto päässee valitsemaan kunnanjohtajan uudelleen jo seuraavassa kokouksessa. Pyhärannan vt. kunnanjohtajana toimivan Harri Hiitiön valinnasta tehtiin kantelu hallinto-oikeuteen, joka linjasi, että valtuuston on suoritettava kunnanjohtajan valinta uudelleen. Valittajan oikeudenkäyntikulut määrättiin kuitenkin hänen itsensä maksettaviksi.

Kantelun tehnyt valtuutettu Pauli Laivo (kesk) valitti tuomiosta oikeudenkäyntikulujen osalta korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

Pyhärannan kunnanhallitus esittää valtuustolle, että tämä päättäisi kunnanjohtajan valinnasta jo seuraavassa kokouksessa, koska korkeimpaan hallinto-oikeuteen tehty valitus koskee ainoastaan oikeudenkäyntikuluja. Lisäksi hallitus vastasi korkeimmalle hallinto-oikeudelle, että sen näkemyksen mukaan kunta ei ole velvollinen korvaamaan Laivon oikeudenkäyntikuluja.

Hallitus ei ollut päätöksestä yksimielinen. Helka Huttela (kesk) esitti, ettei kunnanhallitus vie asiaa vielä valtuustolle, koska sen käsittely on edelleen korkeimmassa hallinto-oikeudessa kesken. Jyrki Nurmi (Yhteinen Pyhäranta) kannatti Huttelan ehdotusta. Asiasta äänestettiin ja Huttelan esitys kaatui äänin 5–2. Esittelijän pohjaesitystä kannattivat Mauri Helminen (kok), Jukka Heinonen (sd), varajäsen Sinikka Pirttinokka (kok), Markku Poskiparta (sd) ja Teija Valmunen-Karru (kok).

Pirttinokka toimi Mervi Puontin (kok) varajäsenenä tämän ollessa asianosaisena jäävi. Puonti toimi kunnanjohtajavalinnan aikaan valtuuston puheenjohtajana ja hänen menettelyvirheensä oli syy siihen, että kunnanjohtaja täytyy valita uudelleen.

Pyhärannan valtuuston seuraava kokous on merkitty 9.3.

Hiitiön ollessa jäävi kohdan esittelijänä toimi kunnanjohtajan 1. sijainen talousjohtaja Jukka Haapala .