Kunta päätti hankkia siirreltävät väistötilat Ihoden päiväkodille

0
Laitilan Sanomat vieraili päiväkoti Satakielen väistötiloissa helmikuussa 2018. Kuva: Hanna Hyttinen

Pyhärannan kunnanhallitus päätti äänestyksen jälkeen hankkia Ihoden päiväkodille uudet väistötilatnykyisten koulun sisällä olevien tilalle. Taustalla on Lounais-Suomen aluehallintoviraston lähettämä kuulemiskirje, jossa kunnalle annettiin 14.4. asti aikaa järjestää Ihoden päiväkodille uudet väistötilat. Kuulemiskirjeessä ilmoitettiin myös, että aluehallintovirasto harkitsee 100 000 euron uhkasakon asettamista, mikäli kunta ei järjestä uusia tiloja.

Kunnanhallituksen jäsen Helka Huttela (kesk) teki vastaehdotuksen, että kunta rakennuttaa Ihodeen hirsipäiväkodin ja neuvottelee aluehallintoviraston. Jyrki Nurmi (Yhteinen Pyhäranta) kannatti Huttelan esitystä. Huttelan esitys kaatui äänestyksessä 5–2.

Rakennustarkastaja Olli Lahtosen mukaan kunta valmistelee parhaillaan tarjouskyselyitä. Parakkipäiväkoti tullaan näillä näkymin sijoittamaan koulun kentälle.

– En näe oikein muutakaan vaihtoehtoa, Lahtonen sanoo.

Lahtosen mukaan kunta pyrkii siihen, että väistötiloista on vähintään sopimus solmittu avin asettamaan määräaikaan 14.4. mennessä.

– Siihen, että väistötilat olisivat silloin valmiina, tulee kiire, Lahtonen lisää.

Lahtosen mukaan on arvioitu, että väistötilojen tarve oli puolitoista vuotta. Uuden päiväkodin uskotaan siis olevan valmis syksyllä 2021, mikäli mutkia ei tule matkaan.

MUOKATTU: Helka Huttelan tekemässä esityksessä ei mainittu sitä, miten väistötilat järjestetään vaan sitä, että kunta neuvottelee aluehallintoviraston kanssa. Tekstiä muokattu kyseisestä kohdasta.