Laitila palkitsee ja huomioi vain Suekiin kuuluvia urheilijoita

0

Laitilan kaupunki huomioi vuosittain koko joukon menestyneitä urheilijoita, valiten muun muassa Vuoden urheilijan, Vuoden joukkueen sekä Vuoden tulokkaan. Lisäksi kaupungin omassa urheilugaalassa valitaan urheilun saralla muutoin kunnostuneita toimijoita, esimerkiksi Vuoden valmentaja sekä Vuoden ohjaaja/työmyyrä.

Kaupungin sivistysvaliokunta vahvistaa palkittavat toimijat ja henkilöt liikuntatoimen tekemän ehdotuksen perusteella. Liikuntatoimi puolestaan saa ehdotuksia palkittavista esimerkiksi urheiluseuroilta.

Sivistysvaliokunnan viime kokouksessa virisi keskustelua siitä, pitäisikö kaupungin huomioida valintoja tehdessään esimerkiksi laitilalaiset menestyneet voimailijat.

– On totta, että Laitilassa on huomattavan ansioituneita voimailijoita ja se on herättänyt ihmetystä, miksi kaupunki ei tässä tapahtumassa heitä huomioi. Laitilan kaupungilla on kuitenkin ollut sellainen linjaus, että palkitsemme vain urheilijoita, jotka kuuluvat Suomen urheilun eettiseen keskukseen (Suek), sivistystoimenjohtaja Heli Kiertokari-Laitinen taustoittaa.

Suekin tehtäviä ovat esimerkiksi antidopingtoiminta sekä kilpailumanipulaation torjunta.

Palkittavista henkilöistä ja tahoista päättäessään valiokunta kävi keskustelua asiasta, sillä valiokunnan jäsen Janne Kuusisto , että myös Suekiin kuulumattomat menestyneet urheilijat palkitaan. Ehdotusta kannatti Tapio Kylä-Heiko .

Kannatettu muutosehdotus tarkoittaa, että asiassa on suoritettava äänestys, jossa vastakkain ovat alkuperäinen päätösesitys sekä tehty muutosehdotus. Valiokunta päätyi äänin 4–3 kannattamaan esittelijänä toimineen sivistystoimenjohtaja Heli Kiertokari-Laitisen ehdotusta, että palkittavina olevien tulee olla Suekin jäseniä.

Äänestyksessä vähemmistöön jäivät Kuusisto, Kylä-Heiko sekä Sirkku Saarinen , esittelijän ehdotuksen takana olleeseen enemmistöön kuuluivat puolestaan puheenjohtaja Eero Kuisma sekä Ulla-Maija Koivusalo , Kari Laine sekä Terhi Hemmilän tilalla kokouksessa ollut varajäsen Karoliina Ruusuranta .