Pähkinäpensaan päiväkoti valmistunee aikataulussa

0
Pähkinäpensaan päiväkodissa järjestettiin työmaakierros ennen harjannostajaistilaisuutta kaupungintalolla.

Pähkinäpensaan päiväkoti on noussut harjakorkeuteensa, mitä juhlittiin Laitilassa perjantaina.

Ennen juhlia järjestettiin työmaakierros kohteessa. Päiväkoti herätti kaupungin edustajissa ihastusta ja töiden etenemiseen oltiin tyytyväisiä.

Juhlallisuudet jatkuivat kaupungintalolla, jossa tekninen johtaja Mika Raula avasi tilaisuuden.

Hän kertoi, että Pähkinäpensaan päiväkoti on ensimmäinen rakennuskohde, joka Laitilassa on toteutettu KVR-urakkana. Kokonaisvastuu-urakalla tarkoitetaan sellaista urakkaa, jossa rakentamisen kaikki vaiheet ja toiminnot ovat yhden toimijan käsissä.

– Hanke on mennyt erinomaisen hienosti. Pieniä kommervenkkejä tulee, ja niitä kuuluu tullakin, mutta se ratkaisee, miten niistä mennään eteenpäin, Raula puhui.

Raula kiitti myös Laitilan päättäjiä, jotka ovat anteneet urakoitsijalle ja virkamiehistölle vapaat kädet toteuttaa päiväkotihanketta.

Sivistysvaliokunnan puheenjohtaja Eero Kuisma (kesk) kertoi olevansa tyytyväinen valmistuvaan päiväkotiin.

– Kohde on aivan todella erinomainen. Se on niin ainutkertainen kuin vain olla voi, Kuisma suitsutti.

Erityisesti hän kiitti NCC:tä hyvästä tiedottamisesta.

– Tiedotteet ovat toistuvia, lyhyitä ja ytimekkäitä, joita tällainen vähäväkinen maalaismieskin pystyy pidemmän tulkinnan jälkeen ymmärtämään.

Kuisma nosti esille Pähkinäpensaan päiväkotiin tulevan taideteoksen ja huomautti, että saman taiteilijan, Sanna Kananojan , teos tulee koristamaan myös Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin uutta Majakaksi nimettyä T3-sairaalaa.

Sivistysvaliokunnan puheenjohtaja ohjasi kiitoksensa myös Laitilan oman virkamiehistön suuntaan.

NCC:n rakennuspäällikkö Tommi Saarinen puhui juhlassa urakoitsijan puolesta. Hänen mukaansa urakoitsijan ja kaupungin välinen yhteistyö on sujunut mutkitta.

– Molemmat osapuolet, kaupunki ja me, olemme olleet hyvinkin samaa mieltä asioista ja siitä, mitä olemme yhdessä tekemässä. Se on poikkeuksellista tänä päivänä.

Saarisen mukaan NCC:n perusarvoihin kuuluu työturvallisuus.

– Tällä työmaalla tapaturmataajuus on tasan nolla. Meillä ei ole sattunut yhtään työtapaturmaa vielä. Harva työmaa meilläkään on sellainen, jossa ei ole yhtään tapaturmaa, hän osoitti kiitoksensa henkilöstölle.

Rakennuspäällikkö muistuttaa, ettei tapaturmattomuus ole tullut ilmaiseksi vaan on vaatinut päivittäistä työskentelyä sen eteen.

– Meillä on muutama viikko jäljellä rakennusaikaa. Aikataulu on tiukka mutta mahdollinen, jos Helsingin suunnasta ei mitään lakon uhkaa meille osoiteta. En usko, että siihen mennään, Saarinen päätti puheensa.

Pähkinäpensaan päiväkoti

Päiväkotiin tulee seitsemän osastoa, joista kuusi täyttyvät tällä hetkellä kaupungintalon alakerrassa väistötiloissa olevista lapsista ja henkilökunnasta.

Kahdessa ryhmässä tarjotaan esiopetusta.

Rakennuksesta löytyy lämmityskeittiö, ruokasali ja liikuntasali näyttämöineen.

Päiväkodissa on paikka 168 lapselle.

Pääsuunnittelija arkkitehti Pia Helin ja projektiarkkitehdit Ilkka Soini ja Kimmo Salmela, Ark’Aboa Oy.

Urakan tarjoushinta on hieman alle 3,6 miljoonaa euroa.

Kohteen kokonaispinta-ala 1 960 ja huoneistoala 1 839 neliötä.

Lähde: Laitilan kaupunki