Petri Laitinen haki Seinäjoelta hiippakuntadekaanin virkaa

0
Kirkkoherra Petri Laitinen asetteli vihkiryijyä viime vuonna ennen non-stop vihkimistä. Kuva: Pirkko Varjo.

Laitilan kirkkoherra Petri Laitinen on hakenut Lapuan hiippakunnan tuomiokapitulin hiippakuntadekaanin virkaa. Hakijoita on viisi.

Laitisen lisäksi paikkaa hakivat Kauhajoen seurakunnan kirkkoherra Jouko Juhani Ala-Prinkkilä , Keski-Suomen alueen hiippakuntasihteeri Jukka Helin , Kirkkohallituksen kansliapäällikön erityisavustaja ja strategiatyön projektipäällikkö Terhi Kaira ja Seinäjoen seurakunnan johtava kappalainen Markku Orsila .

Hiippakuntadekaanin virka täytetään 1. syyskuuta lukien toistaiseksi. Hiippakuntadekaani toimii tuomiokapitulin kollegion ja johtoryhmän jäsenenä sekä hiippakuntasihteerien esimiehenä. Hän vastaa hiippakunnallisen toiminnan suunnittelusta ja toteuttamisesta.