Ravakalla on rahaa jaettavaksi – rahoitusinfossa käydään läpi Leader-rahoitukseen liittyviä asioita

0
Laitilan nuorisovertas hankki Leader-tuella kaikille kuntalaisille käyttöön side by side -pyörän, jolla voidaan tuoda iloa erityisesti senioreille ja liikuntarajoitteisille. Pyörää voi varata Palkeen kautta.

Vuonna 2020 Leader Ravakalla on yhteensä noin 800 000 euroa jaettavaksi alueen yritysten ja yhteisöjen hankkeille.

– Nyt on aika laittaa hankeideat toteutukseen, sillä vuosi 2020 on viimeinen vuosi, kun Leader-rahoitusta voidaan nykyisillä säännöillä myöntää, Mimmi Virtanen Ravakasta viestittää.

Kuluvan vuoden jälkeen tuen myöntämiseen tulee katko, kunnes uusi ohjelmakausi saadaan käyntiin. Viimeiset hankehakemukset Ravakassa otetaan vastaan 31.8.2020.

– Hankkeen toteuttamisen kanssa ei silti ole hätää, hankkeita voidaan toteuttaa vuoden 2022 loppuun saakka.

Ravakka järjestää rahoitusinfon tiistaina 25. helmikuuta kello 17.30 toimistollaan Uudessakaupungissa.

– Rahoitusinfo on suunnattu hanketta suunnitteleville sekä rahoituksen hakemisesta kiinnostuneille yhdistyksille, mutta on avoin kaikille kiinnostuneille.

Illan aikana käydään läpi Leader-rahoituksen hakemiseen ja hankkeiden toteuttamiseen liittyviä asioita: mihin Leader-rahoitusta voidaan vielä myöntää ja millaisin perustein? Miten hanketta haetaan? Kuka voi hakea ja mihin?

– Luvassa on katsaus käynnissä oleviin teemahankehakuihin. Paikalla on myös Tiina Saaresranta kertomassa EkoTeko-hankkeesta ja sen mahdollisuuksista yhdistyksille.