Säästöpankki Kalanti-Pyhärannan tulos vahvassa kasvussa – suotuisan kehityksen odotetaan jatkuvat tänä vuonna

0
Säästöpankki Kalanti-Pyhäranta lahjoitti avustuksia viime syksynä yhdistyksille ympäri seutukuntaa. Pankin viime vuosi oli muutenkin valoisa. Arkistokuva lahjoitustilaisuudesta: Hanna Hyttinen

Säästöpankki Kalanti-Pyhärannan vuosi 2019 oli onnistunut sekä liiketoiminnan kehityksen että tuloksen näkökulmasta. Vuoden lopussa pankilla oli yli 12 800 asiakasta ja luottokanta 178 miljoonaa euroa.

Korkokate vahvistui lähes kolmeen miljoonaan euroon ja palkkiotuotot kasvoivat yli 2,5 miljoonaan. Volyymien positiivisen kehityksen ja pankin sijoitussalkun hyvien tuottojen siivittämänä pankin liikevoitto vuodelta 2019 kohosi kaikkiaan 1,59 miljoonaan euroon. Samalla pankin vakavaraisuussuhde säilyi vahvalla tasolla 23,94 prosentissa.

– Liiketoimintamme kehitykseen vuonna 2019 voi olla hyvällä syyllä tyytyväinen, iloitsee Säästöpankki Kalanti-Pyhärannan toimitusjohtaja Ossi Öhman .

Öhman kertoo onnistumisen taustalla olevan pankin pitkäjänteisen työn, hallitun uudistamisen ja talouden positiivisen vireen.

– Vuoden isoja onnistumisia oli myös lokakuussa toteutunut Kalannin ja Pyhärannan Säästöpankkien fuusio, jonka hyödyt konkretisoituivat suunnitellun mukaisina heti loppuvuodesta lähtien niin asiakkaidemme palveluissa kuin yhdistyneen pankin taloudellisissa luvuissa, hän lisää.

Pankki odottaa liiketoiminnan suotuisan kehityksen jatkuvan edelleen vuonna 2020. Myös huolenaiheet ovat tuttuja: – Äärimmäisen matalana pysyvä korkotaso ja globaalin talousnäkymän epävarmuus haastavat jatkamaan toimia liiketoiminnan suhdannevaihteluja kestävän kannattavuuden kehittämiseksi, tiivistää Öhman ajatuksensa.

Merkittävä asiakkaille päin näkyvä uudistus on pankin ja kiinteistönvälityspalveluita tarjoavan Sp-Kodin yhteistyön alkaminen Uudessakaupungissa alkukevään aikana.

– Tämän myötä asiakkaamme tulevat jatkossa saamaan saman katon alta asiantuntevan avun kaikissa asunnon ostamiseen ja myymiseen liittyvissä asioissa, kertoo toimitusjohtaja Öhman tyytyväisenä.