Sibelius-lukion kamarikuoro esiintyy Laitilan kirkossa – kuoronjohtajaa kiinnostaa musiikin ja taiteen raja-aitojen ylittäminen

0
Sibelius-lukion kamarikuorossa on nuoruutta, taitoa ja rohkeutta.

Sibelius-lukion kamarikuoro esittää Laitilassa Tuhansin kielin -konsertissaan kuoromusiikin klassikkoja ja uutta kuoromusiikkia ja Suomesta ja maailmalta. Lauantaina 8. helmikuuta kello 16 Laitilan kirkkoon saapuvaa kuoroa johtaa Reijo Aittakumpu.

Sibelius-lukion kamarikuoro on maamme eturivin nuorisokuoroja. Kuorossa on 43 laulajaa, joista useimmat opiskelevat sekä laulua että yhtä tai useampaa soitinta. Sen ohjelmisto ulottuu klassisen musiikin perusteoksista monenlaiseen nykymusiikkiin tyylirajoista piittaamatta.

Kuoro on tehnyt useita ulkomaankiertueita Euroopassa, Yhdysvalloissa, Japanissa ja Argentiinassa. Vuosien varrella se on osallistunut menestyksellisesti useisiin kuorokilpailuihin ja -festivaaleihin; viimeksi viime keväänä kuoro voitti kaikki kolme kilpasarjaansa Voices for Peace -kuorofestivaalilla Italian Perugiassa. Se on myös valittu Yleisradion vuoden nuorisokuoroksi. Kuoro heittäytyy mielellään mitä erikoisimpiin yhteistyöprojekteihin, televisiosta taidemuseon ja tavaratalon kautta teatteriin – esimerkiksi.

Kuoron johtaja Reijo Aittakumpu on laulanut useissa maamme eturivin kuoroissa ja johtanut muun muassa Sibelius-lukion ja Kallion lukion kuoroja sekä Koiton Laulua. Hän on tehnyt pitkän opetusuran Sibelius-lukiossa, Sibelius-Akatemiassa ja Kallion lukiossa sekä lukuisten lyhytkurssien vetäjänä.

Kuoronjohtajana Aittakumpua kiinnostaa musiikin ja taiteen raja-aitojen ylittäminen. Hän on tehnyt kuorojensa kanssa musiikkia teatteriin, elokuviin, televisioon, tanssiteoksiin ja performansseihin, usein myös säveltäjänä ja sovittajana. Keväällä 2019 Aittakumpu voitti kuoronjohtajapalkinnon Voices for Peace -kuorokilpailussa Italian Perugiassa.

Konserttiin on vapaa pääsy. Ohjelmasta peritään maksu.