Uudenkaupungin matkailuoppaiden ruusu Automuseolle

0
Ruusun jakoivat kunniakirjan kera Uudenkaupungin matkailuoppaiden edustajat puheenjohtaja Tuula-Riitta Karlin ja sihteeri Annukka Markela-Välimäki. Ruusun ja kunniakirjan vastaanotti Uudenkaupungin Automuseon kannatusyhdistys ry:n puolesta Ilkka Ruohonen ja Aulis Santa.

Uudenkaupungin matkailuoppaat ojensivat perjantaina ruusun Automuseolle. Opasruusu jaettiin 22. kerran. Edellisvuonna ruusun sai Uudenkaupungin museo ja viime vuonna Hahmopellon tekijät.

– Palkitsemisen perusteena on museon yli 35-vuotinen toiminta ja erityisesti myös se, että museo on jo pitkään ollut avoinna ympäri vuoden joka päivä. Näin se tuo melkoisesti matkailijoita Uuteenkaupunkiin myös kesäsesongin ulkopuolella, matkailuoppaat tiedottivat.

Kotimaan matkailun lisääntyessä matkailuoppaat pitävät hienona, että Uudenkaupungin Automuseo on avoinna päivittäin ympäri vuoden, mikä auttaa pidentämään matkailukautta Uudessakaupungissa ja laajemminkin.

– Merkittäviltä osin vapaaehtoisvoimin toimivan Uudenkaupungin Automuseon monipuolisia kokoelmia sekä aktiivista ja asiantuntevaa toimintaa arvostetaan erittäin laajasti Suomessa ja myös ulkomaisten vierailijoiden piirissä.

Museon monipuoliset ja ainutlaatuiset kokoelmat ovat esillä kolmessa avarassa näyttelyhallissa. Eri vuosikymmenten arkiautojen ja useiden legendaaristen harvinaisuuksien rinnalla esitellään suomalaisen autoteollisuuden keskeiset helmet.

– Näistä mainittakoon ensimmäinen suomalaisauto Korvensuu vuodelta 1913 ja aikanaan presidentti Urho Kekkoselle luovutettu Uudenkaupungin autotehtaan ensimmäinen Saab 96 sekä Uudessakaupungissa valmistettujen futurististen konseptiautojen kokoelma. Esillä on myös autoilun hyvä suomalainen tulevaisuus; päästötön polttokennoauto. Hiilidioksidipäästöt vain 0g/km!

Museon perusnäyttelyn rinnalla on useampia sen tietosisältöä täydentäviä teemanäyttelyitä. Tämän vuoden uutuus on pian koko laajuudessaan avautuva Raunistulan nukkekotikerhon 10-vuotisjuhlanäyttely Hetkiä matkaltamme – kokorajoitus 1:12 .

– Näyttely esittelee museovieraille monta ihastuttavaa minimaailmaa satu- ja elokuvafantasioista arkisempiin vintteihin ja vessoihin.

Matkailuoppaiden tulevia retkiä

Uudenkaupungin matkailuoppaat järjestävät opastetun kiertoajelun kaupungin keskusta-alueella kevätmarkkinoiden ja kaupungin syntymäpäiväjuhlinnan aikaan la 18. huhtikuuta. Toukokuussa jatkuvat suositut kotiseuturetket Lokalahdelle keskiviikkona 6.5., Kalantiin torstaina 14.5. ja Pyhämaahan maanantaina 25.5.

– Kesän uutuutena on opastettu kävelykierros Tarinoiden Kaupunginlahti torstaina 25.kesäkuuta, oppaat tiedottavat.

Kävelykierrosopastuksia on heinäkuussa keskiviikkoiltapäivisin ja Crusell-viikolla. Lisäksi on päivän retki Kustavin kautta Brändöön lauantaina 23.5. ja opastettu iltaretki Vehmaalle keskiviikkona 10.6.

Lisätietoja saa Uudenkaupungin matkailutoimistosta p. 050 420 5333 ja Passarista p. 050 420 5260.