Vakka-Suomen Puhelin remontoi kiinteistönsä – Valtaosa henkilöstöstä työskentelee väistötiloissa kesään saakka

0
Vakka-Suomen Puhelin remontoi kiinteistöään. Arkistokuva: Ville Juuti

Vakka-Suomen Puhelimen Pohjoistullikadulla Uudessakaupungissa sijaitseva kiinteistö on rakennettu alun perin 1930-luvun lopulla ja sitä on laajennettu sekä 1950- että 1970 -lukujen lopulla. Kiinteistöön on vuosien saatossa tehty useita peruskorjauksia, mutta tänä vuonna valtaosa sisätiloista tulee saamaan täysin uudenlaisen ilmeen ja samalla työtilat uudistetaan toimivammaksi. VSP käyttää hankkeen toteutuksessa paikallisia urakoitsijoita.

Yhtiön käynnistämä saneeraushanke käsittää sisätilaremontin lisäksi käyttövesiputkiston ja viemärien peruskorjauksen kiinteistössä. Hanke on sen verran mittava, että yhtiö päätti hankkia väistötilat remontin ajaksi. Valtaosa yhtiön henkilöstöstä siirtyi tammikuun lopussa väistötiloihin ja paluu uusittuihin tiloihin tapahtuu tämän kesän aikana remontin valmistuttua.

– Olimme onnekkaita, kun löysimme meille soveltuvat väistötilat ihan naapurista Aliseltakadulta. Tiloissa on toiminut aiemmin muun muassa Nordea sekä posti, kertoo toimitusjohtaja Matti Nurmi .

VSP on ollut Nurmen mukaan vahvalla kasvu-uralla ja yhtiön yrityksille tarjoamat palvelut, kuten ulkoistettu asiakaspalvelu ja IT-asiantuntijapalvelut, ovat henkilöstölähtöistä työtä. Yhtiö työllistää kaikkiaan jo 400 työntekijää eri paikkakunnilla.

– Kiinteistö Uudessakaupungissa on yhtiön oma ja pitkästä iästä huolimatta se on rakenteiltaan edelleen hyvässä kunnossa. Mittavalla saneerauksella nostamme luonnollisesti kiinteistön arvoa, mutta tärkeämpää meille on se, että voimme tarjota henkilöstöllemme aiempaa selkeästi toimivammat ja viihtyisämmät työtilat. Olemme ottaneet henkilöstön toiveet huomioon esim. tauko- ja sosiaalitilojen suunnittelussa ja parannamme myös merkittävästi työtilojen valaistusta sekä akustiikkaa, Nurmi sanoo.

Yhtiön asiakkaiden palveluun hanke ei vaikuta, mutta osakkeenomistajia palvellaan remontin ajan osoitteessa Alinenkatu 36, Uusikaupunki.