Valmet Automotivella ennätysmäärä kesätyöpaikkoja

0
Autotehtaalla tarvitaan kesätyöntekijöitä, kun vakihenkilökunta on lomalla. Arkistokuva: Jari Laurikko

Valmet Automotive tarjoaa tänä vuonna koululaisille ja opiskelijoille ennätysmäärän, noin 150 kesätyöpaikkaa.

– Kesätyöpaikkoja avautuu Uudenkaupungin autotehtaalla sekä Salon akkutehtaalla useilla osastoilla ja lukuisissa eri tehtävissä, Valmet Automotive tiedottaa.

Kesätöihin haetaan peruskoulu-, lukio-, ammattikoulu- ja korkeakouluopiskelijoita. Haut alkavat helmi-maaliskuun aikana.

Valmet Automotiven toiminnan laajentuminen näkyy kesätöiden määrän kasvussa.

– Uudenkaupungin autotehtaan tuotanto on noussut ennätystasolle, ja tehdas on henkilömäärältään Suomen suurin teollisuuslaitos. Salon akkutehdas on puolestaan alueensa suurin yksityinen työllistäjä, ja monipuolistaa Valmet Automotiven toimintaa merkittävästi.

Tekniikan, logistiikan ja kaupallisen alan korkeakouluopiskelijoille avautuu auto- ja akkutehtailla noin 60 kesätyöpaikkaa. Ammattikoululaisille on tarjolla yli 40 tehtävää akkutehtaan tuotannossa ja logistiikassa sekä autotehtaan kunnossapidossa.

Lisäksi 15-17 -vuotiaille koululaisille on autotehtaalla 40 TET eli Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelupaikkaa. TET-harjoittelupaikat ovat kahden viikon mittaisia, muiden kesätyöjaksojen kesto on tehtävästä riippuen 1–4 kuukautta.

Kaikki kesätyöt niin auto- kuin akkutehtaallakin ajoittuvat välille 1.5.–31.8. TET-harjoittelujaksojen ajankohta on kesä–heinäkuu.

– Kesätyöpaikat ovat osa Valmet Automotiven yhteiskuntavastuuta. Haluamme tukea eri ikäisiä ja opiskelujensa eri vaiheissa olevia nuoria kohti hyvää työelämää. Samalla etsimme tulevaisuuden osaajia ja parhaita kykyjä. joita tarvitsemme toimialamme johtavana yrityksenä, kertoo Valmet Automotiven henkilöstöjohtaja Tomi Salo .

Kaikkien kesätyöpaikkojen hakulinkki löytyy Valmet Automotiven verkkosivujen työpaikat-osiosta osoitteesta careers.valmet-automotive.com.

Korkeakouluopiskelijoiden haku alkoi 3.2., ammattikoululaisten ja TET-harjoittelijoiden haku alkaa 1.3.

Hakuaika kaikkiin kesätyöpaikkoihin päättyy maaliskuun viimeinen päivä.