Venla Laiho käveli kaupungin parhaaksi

0
Venla Laiho saa kaupungin parhaan urheilijan palkinnon Niina Korjoselta.

Asko Tanhuanpää

Kävelijä Venla Laiho on Laitilan paras urheilija vuosimallia 2019. Hänen kauden paras saavutuksensa eli neljäs sija Kalevan kisojen 10 000 metrillä ei ehkä ollut tuloksellisesti yhtä hyvä kuin elämänkumppani Joni Vainio-Kailan samoissa kisoissa saavuttama 400 metrin aitojen SM-hopea, mutta valinnan takana oli tällä kertaa muutakin kuin pelkät tulokset ja sijoitukset.

– Valintaraati listasi Venlan eduksi sekä urheilumenestyksen, Laitilan hyväksi tehdyn PR-työn, aktiivisen kehittämisen että yhteistyön kaupungin liikuntatoimen kanssa, linjasi Laitilan Urheilugaalan yhdessä Ilkka Simolan kanssa juontanut liikuntasihteeri Elina Rautanen .

Nakkilan kunnan hyvinvointikoordinaattoriksi jo eilen siirtynyt Rautanen sai myös lukea Laitilan sivistyslautakunnan puheenjohtaja Eero Kuisman Urheilutalolla järjestettyyn palkintogaalaan lähettämän tervehdyspuheen. Kuisma oli itse estynyt saapumasta paikalle.

– Laitilan urheiluvuotta värittivät urheilumenestyksen lisäksi myös kaupungissa järjestetyt isot tapahtumat eli yli tuhat nuorta kerännyt pesäpalloleiri ja Koululiikuntaliiton yleisurheilun mestaruuskilpailut, jotka molemmat vietiin tyylikkäästi läpi, painotti Kuisma.

– Laitilassa myös pienlajit ovat hienosti nousseet urheiluperheeseen mukaan. Tässä tilaisuudessa erityishuomioon pääsee frisbee-harrastajien seura ja yhteisö Pystykiekko, joka on omalla ahkeralla ja peräänantamattomalla panoksella mahdollistanut frisbeen harrastamisen jopa talvella, ja tarkoitan tässä viime talvea. Parhaat kiitokset säntillisestä ja ahkerasta työstä, Kuisma viestitti.

Pystykiekko oli yksi kunniamaininnan saaneista tahoista. Muut olivat Jyskeen pesäpallojaosto, Kukon Tikka ja liikuntapaikkamestari Sami Vaskelainen .

– 18-reikäinen rata avattiin vuonna 2018 ja suosio on ollut alusta lähtien suuri. Radalla olevan laskurin mukaan siellä kävi viime vuoden aikana peräti 29 000 pelaajaa. Erityisen hyvin frisbeegolf liikuttaa nuoria, seura-aktiivi Satu Lahtonen-Rantanen hehkutti.

– Olemme lähteneet alusta asti liikkeelle siitä, että kaikille halukkaille järjestetään koulutusta ja pidetään opastustilaisuuksia. Mukaan ei tarvitse ottaa edes omia kiekkoja, sanoi puolestaan Jyri Koskinen .

Pystykiekon viikkokisat alkavat 6.4. kello 17.30. Kaikkiaan niitä on 26.

Pienlajiksi on laskettava myös naisvoimistelu, jonka aktiivivetäjä Jatta Ihanmäki sai vastaanottaa vuoden ohjaajan ja työmyyrän palkinnon. Reilu kaksi vuotta sitten Laitilaan palannut Ihanmäki paljasti lähteneensä perustamaan Jyskeeseen voimistelujaostoa alun perin omien tyttäriensä takia.

– Kaikki kolme tytärtämme eli Kiia, Vivian ja Neela harrastivat voimistelua Turussa, mistä syystä halusin lähteä herättelemään toimintaa myös täällä Laitilassa. Vastaanotto on ollut hyvä, sillä meillä on nyt jo yli 30 voimistelijaa kolmessa eri joukkueessa, Ihanmäki kertoi.

Vakka-opistossa päätoimisena liikunnanopettajana työskentelevä Ihanmäki (o.s. Sjöroos) on syntyperäinen laitilalainen, joka on ollut itse nuorempana aktiivisesti mukana myös uinnin ja yleisurheilun parissa.

– Paras lajini oli 800 metrin juoksu, jonka ennätys on jossain kahden ja puolen minuutin tietämissä, suostui Ihanmäki paljastamaan hetken maanittelun jälkeen.

Vuoden valmentajana Urheilutalon tilaisuudessa palkittiin pitkän linjan yleisurheilumies Rami Hyytiä , vuoden joukkue oli Jyskeen jääkiekon miesten edustusjoukkue, vuoden tulokas ringetteä ja pesäpalloa pelaava Pinja Toivonen ja vuoden seuratyöntekijä Jyskeen puheenjohtaja Ilkka Vuorela . Susanna Lamminsivu puolestaan sai palkinnon työpaikkaliikunnan edistäjänä ja aktiivisena työmatkaliikkujana.

EM- ja SM-menestyksestä palkinnon saivat Kari Laiho, Anu Tolvanen, Ville Perkkola, Joni Vainio-Kaila, Krista Uusi-Kinnala, Maria Antola, Ella Hemmilä, Lotta Metsärinta ja Esa Paukku .