Venla Laiho neljäs SM-halleissa ennätysajallaan – Ilmari Vuorela ennätysvauhdissa

0
Venla Laiho sai Laitilan kaupungin parhaan urheilijan palkinnon Niina Korjoselta helmikuussa. Kuva: Asko Tanhuanpää

Ilkka Simola

Venla Laiho sijoittui hienosti neljänneksi 3000 metrin kävelyssa Tampereella viikonvaihteessa kisailluissa SM-halleissa ennätysajallaan 13.45,42. Kisa oli kaikkien aikojen tasokkain naisten kävelykisa SM-hallien historiassa koko kärkinelikon parantaessa omia ennätyksiään ja viiden kävelijän alittaessa 14 minuutin rajan.

Mestaruuden vei Lapuan Virkiän Anniina Kivimäki ajalla 13.10,85, hopeaa otti Lappeenrannan Urheilumiesten kolminkertainen Kalevan kisavoittaja Elisa Neuvonen 13.23,59 ja pronssin Lapuan Heta Veikkola 17-vuotiaiden SE-ajalla 13.25,34 kauden tilastokärjen Pyhäselän Urheilijoiden Peppi Ahposen jäädessä viidenneksi ajalla 13.48,32.

Venla oli kovan kisan jälkeen jälkeen tyytyväinen tulokseen.

– Taustalle painoi kova treeni- ja opiskelujakso ja yleisfiilis oli väsynyt. Aika kuitenkin kertoo, että kunto on viime talvea parempi ja kesään on hyvät lähtokohdat, Laiho kertoi tuntemuksistaan.

Venlan aiempi halliennätys oli kaksi vuotta sitten Helsingin SM-halleissa pronssille riittänyt 14.13,56.

Ilmari Vuorelan vauhti kiihtyy

SM-halliviikonvaihteessa kilpailtiin Turun Kupittaalla perinteisissä Malja Sprinteissä. Ilmari Vuorela oli loistavassa iskussa parannellen 60 metrin ennätystään kahdesti. Ensin hän paransi alkuerissä sekunnin sadasosalla aikaan 7,38 ja finaaleissa aikaan 7,26, mikä riitti yhdeksän erällisen joukossa kakkossijaan.

Viikontakaiset pm-hallit estänyt kuumeilu näyttää vain herkistäneen miestä. Tästä on hyvä jatkaa tulevan viikonlopun nuorten SM-halleihin Helsinkiin.

Turussa kisailivat myös Jyskeen 11-sarjan tytöt Sari Honkakangas ja Neela Ihanmäki 60 metrin aidoissa omiin ennätysaikoihinsa 11,14 ja 12,69. Enemmän seuran nuoria nähdään kisaareenalla helmi–maaliskuun vaihteen 9–13 sarjojen pm-halleissa.