Viestitytöille tuplapronssit – Jyske palasi halliviesteissä mitalikantaan

0
Pitkän viestin pronssitytöt Neela Ihanmäki, Sara Honkakangas ja Kerttu Matikainen juoksun jälkeen.

Ilkka Simola

Jyskeen 11-sarjan tytöt ottivat hienosti pronssia sekä pikaviestissä että pitkässä viestissä edellissunnuntaina Turun Kupittaalla kisailluissa Varsinais-Suomen 15–9-vuotiaiden pm-halliviesteissä.

4×85 metrin viestissä mallikkaasti vaihtaneet Mila-Marissa Vaskelainen, Sara Honkakangas, Neela Ihanmäki ja Jasmin Vaskelainen saavuttivat ajan 59,50. Voiton vei Naantalin Löyly ja hopeat sai Salon Vilpas vain 0,08 sekuntia eli matkassa puolisen metriä edellä Jyskeen ankkuria. Turun Urheiluliitto jäi neljänneksi.

Jyskeen kakkosjoukkueen aikaa 71,64 verotti kapulan putoaminen, ja sijaluvuksi tuli 19. Joukkueessa juoksivat Anette Isotupa, Kerttu Matikainen, Josefiina Heinonen ja Mette Sjöroos.

3×510 metrillä Sara aloitti rohkeasti ja viiletti kärjessä vaihtoon asti. Vielä 9-sarjaan kuuluva Kerttu jatkoi komeasti. Vauhti vähän tasoittui ja kaksi joukkuetta pääsi ohi.

Neela piti paikan ja toi joukkueen kolmantena maaliin ajalla 5.30,55 kahden Turun Urheiluliiton joukkueen jälkeen. Kakkosjoukkue Anette, Josefiina ja Mette oli 20. ajalla 6.20,24.

Saman ikäluokan poikien puolella Akseli Heinonen, Noel Raiskinmäki ja Oskari Aaltonen olivat pidemmällä matkalla ajalla 5.37,71 seitsemänsiä. Lyhyemmällä matkalla pojat juoksivat Oskari Seitalan täydentämänä ajalla 61,86 kahdeksansiksi.

Näin Jyske palasi halliviesteissä yhden välivuoden jälkeen mitalikantaan. Pari ensikertalaistakin nähtiin yleisurheilukisoissa ja halliviestit taisi olla useammalle ensimmäinen kokemus.

Kisojen suvereeni hallitsija oli Turun Urheiluliitto kymmenellä mestaruudellaan jättäen vain yhden Naantalin Löylylle ja Liedon Parmalle.

Kaikkiaan viesteihin osallistui 14 seuraa ja 165 joukkuetta. Suurimmillaan osanotto oli 11-sarjan tyttöjen viesteissä, jotka kumpikin keräsivät kolmattakymmentä ryhmää.

Pientä ihmetystä herätti, että Vakka-Suomen seuroista vain Jyske sai porukoita liikkeelle, ellei nyt vakkalohkon toiminnassa mukana olevaa Maskun Katajaa lasketa pienoismaakuntaamme kuuluvaksi.