Ammatillinen koulutus kiinnostaa – Winnovassa suosittuja autoala, kauneudenhoitoala, merenkulkuala, sähkö- ja automaatioala sekä sosiaali- ja terveysala

0
Laitilassa sai hakea yhteishaussa suorittamaan Lliketoiminnan perustutkintoa ja turvallisuusalan perustutkintoa.

Winnovaan Poriin, Raumalle, Ulvilaan ja Laitilaan haki 10. maaliskuuta päättyneessä yhteishaussa ensisijaista opiskelupaikkaa yhteensä 1 013 opiskelijaa hakujen kokonaismäärän ollessa 3 982. Winnovalla oli yhteishaussa mukana tänä vuonna 25 perustutkintoa, joista valmistutaan lähes 50 eri ammattiin.

Opiskelijakohtaisia hakemuksia Winnovaan tuli 1748 kappaletta eli miltei viimevuotinen määrä. Aloituspaikkoja Winnovassa on yhteensä 1 047. Opiskelija voi yhdellä hakemuksella hakeutua viiteen eri hakukohteeseen, ensisijaisesta toiveesta viidenteen hakukohdetoiveeseen.

Raumalla suosituimmat alat olivat tutut autoala, hius- ja kauneudenhoitoala, merenkulkuala, sähkö- ja automaatioala sekä sosiaali- ja terveysala. Myös uudistunut media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto, mediapalvelujen toteuttaja herätti hyvin kiinnostusta.

Valinnan tulokset ilmoitetaan hakijoille aikaisintaan 11. kesäkuuta.

Ammatillisen koulutuksen hakeutumisen pääväylänä toimii yhteishaun ohella jatkuva haku, jossa tavoitteena on joustava hakeutuminen koulutukseen ympäri vuoden. Winnovassa on jatkuvassa haussa laaja koulutustarjonta, johon voivat hakeutua kaikki opiskelusta kiinnostuneet. Koulutustarjonta päivittyy ajantasaisesti Winnovan verkkosivuille.