Aurinkosähkön Laitilan yhteishankinta peruttu

1
Viime syksynä Laitilassa järjestettiin infotilaisuus aurinkosähkön yhteishankinnasta. Tilaisuudessa Pasi Seppälä ja Liisa Harjula tutustuttivat laitilalaisia aurinkoenergian saloihin.

Laitilassa syksyllä 2019 käynnistetty aurinkosähkön yhteishankinta kaupungin pientaloasukkaille ei toteudu osallistujien vähyyden vuoksi.

Avaimet käteen -toteutuksen kilpailutuksen tavoitteena oli saada mukaan vähintään kymmenen osallistujaa. Aurinkosähkön hankinnasta järjestettiin kolme infoiltaa, joista viimeisin helmikuun alussa 2020. Ilmoittautumisaika päättyi 28.2. ja mukaan ilmoittautui vain kolme osallistujaa. Yhteishankinnan toteutuksen edellytykset eivät siis täyttyneet.

– Kun harkitset aurinkosähkön hankkimista, pyydä useampi kuin yksi tarjous ja mieluiten avaimet käteen -toimituksena. Suositeltavaa on pyytää tarjousta 2–3 yritykseltä, Varsinais-Suomen kestävän kehityksen ja energia-asioiden palvelukeskus Valoniasta ohjeistetaan.

Valoniasta ohjeistetaan myös pyytämään kaikki tarjouspaperit kirjallisesti. Lisäksi aurinkosähköön siirtyvää kehotetaan tarkistamaan, että tilauksen toimittajalla on tilaajavastuulain mukaiset velvoitteet kunnossa. Käytännössä tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että yritys on kirjautunut arvonlisäverorekisteriin. Kuluttajan kannattaa myös vaatia opastus järjestelmän ja tuotantoseurannan käyttöön.

1 KOMMENTTI

  1. Näissä kilpaulutuksiisa on kyllä yksi huono puoli niitä tiedotetaan hyvin puuteelliseti , varmasti kiinostuneita löytyisi enemän jos tieto kilpaulutuksesta olisi levinnyt kaikille edes yhdellä paikakunnalla.
    Mutta kun tietoa pihdataan ja katsotaan tarkaan kenelle se kerrotaan näin myös muilla paikkakunilla on käynyt.

Kommenttien lisääminen on estetty.