Biljardiharrastusta herätellään Laitilassa

0
Lasse Uola lyö ja pallo vaikuttaisi menevän pussiin. Laji vaatii tarkkuutta, pelitilanteen

Arto Kanerva

Biljardin viikkokisoja on pelattu Pub Kukonkulmassa muutamana sunnuntaina. Parhaimmillaan mukana kisassa on ollut kymmenkunta pelaajaa, mutta aina mahtuu lisää, kertoo idean isäksi tunnustautuva Tommi Leino .

– Tämä on itselleni rakas harrastus, eikä ollut vaikea saada samanhenkistä porukkaa mukaan. Mukavaa pientä aktiviteettia ja yhdessä tekemistä toisten saman mielisten kanssa. Ajattelin, että kun tällainen konsepti on toiminut Uudessakaupungissa niin miksei täälläkin, Leino kertoo.

Leinon mukaan kyseessä ei ole mikään sisäpiirin juttu, vaan kaikki ovat tervetulleita mukaan. Biljardi sopii hänen mukaansa kaikille, kunhan nyt pelipöydälle ylettyy. Peliä ei tarvitse osata ennestään, sillä apua ja neuvontaa on aina tarjolla.

– Tämä on lajina aika universaali, tuntuu että kaikki osaavat pelata. Itseäni tässä kiehtoo pallojen fysiikka ja vuorovaikutus, sekä tietysti mukava porukka. Hermoja tämä kyllä kysyy, sillä lajiin kuuluu tyypillisesti paljon odottelua, mutta siihen pitää vain tottua ja opetella suhtautumaan.

Leino toivottaa uudet ja vanhat pelaajat tervetulleiksi taas ensi sunnuntaina kello 14.