Etäopetus käynnissä Vakka-Suomen musiikkiopistossa – oppimisen paikka koko musiikkiopiston väelle

0
Vakka-Suomen musiikkiopiston opetus on siirtynyt verkkoon.

Vakka-Suomen musiikkiopisto siirtyi, kuten kaikki muutkin musiikkiopistot Suomessa, etäopetukseen viime viikolla.

– Tuli vähän äkkiä, toteaa rehtori Jussi Kauranen.

– Meillä on sellainen mahtava tilanne, että opettajamme ovat huippuammattilaisia, jotka laittoivat viipymättä hihat heilumaan ja nostivat etäopetuksen ylös vuorokaudessa. Tässä tilanteessa on paras yrittää sopeutua ja käyttää tilanne kaikille hyödyksi.

Kauranen pitää tilannetta oppimisen paikkana koko musiikkiopiston väelle.

– Verkot ovat varmasti kovilla, kun Teams-, Zoom-, Whatsup-, YouTube-, Facetime-, Snap- ja muu data siirtyy paikasta toiseen ympäri valtakunnan. Facebookin perustettiin pikavauhtia musiikinopetukseen suunnattu ryhmä, jossa musiikinalan ammattilaiset vaihtavat kokemuksiaan ja ideoitaan. Oivallinen esimerkki yhteisöllisyydestä.

Vakka-Suomen musiikkiopiston oppilaat ja heidän huoltajat ovat kannustaneet ja rohkaisseet musiikkiopiston henkilöstöä antamalla matalalla kynnyksellä palautetta ja kehitysideoita.

– Yhdessä onnistumme parhaiten. Musiikkiopisto on saanut erityistä kiitosta nopeasta toiminnasta sekä siitä, että tämä harrastus ei ole tauolla. Meille on tärkeää, että ilmapiiri säilyy positiivisena vallitsevasta tilanteesta huolimatta.

Rehtorin mukaan musiikkiopiston yhteydenpito ja tiedottaminen keräävät kiitosta.

– Musiikkiopisto välittää some-kanavilleen erilaisia tervehdyksiä ja tunnelmia etäopetuksen ajan. Erilaiset koronavirusetydit ja soitinesittelyt sekä konserttiesitykset vuorottelevat.

Jussi Kauranen iloitsee siitä, että verkon kautta kaikki pääsevät osalliseksi Vakka-Suomen musiikkiopiston taitavista oppilaista, innovatiivisista opettajista ja musiikkiopiston laajasta tarjonnasta.

– Tälle on erityistä tilausta, kun musiikkiopistomme viettää 50-vuotisjuhlavuottaan ja tapahtumia on jouduttu peruuttamaan. Some-kanavien ansiosta kaikki pääsevät osalliseksi musiikkiopiston tarjonnasta.