Finnlamex laajentaa tuotantotilojaan – suunnitteilla oleva kaavamuutos katkaissee Vierumäentien

0
Finnlamexin toimitusjohtaja Tero Toivasen ja tekninen johtaja Seppo Kivimäen takana rakennetaan perustuksia Finnlamexin tuotantohallin laajennusosalle.

Finnlamex laajentaa tuotantotilojaan 1 100 neliön laajennusosalla. Parhaillaan tontilla tehdään räjäytystöitä kallion tasoittamiseksi.

– Meillä on tilaa liian vähän. Tarvitsemme myös yhden yksittäistaivutusuunin lisää. Saamme samalla lisää kapasiteettia, toimitusjohtaja Tero Toivanen kertoo.

Finnlamexilla on ennestään viisi yksittäistaivutusuunia. Toivasen mukaan lisäkapasiteetille on tarvetta, koska yritys on kasvanut joka vuosi. Myös kuluvalle vuodelle on budjetoitu kasvua, mutta Euroopan pysäyttänyt koronaviruspandemia näkyy todennäköisesti myös Finnlamexin tuotteiden kysynnässä.

– Tällä hetkellä tuotanto pyörii vielä käytännössä täysillä, mutta vaikutuksia todennäköisesti tulee, varsinkin jos poikkeustoimet Euroopassa jatkuvat pitkään. Jos ihmiset eivät liike, myöskään bussit eivät liiku, eikä silloin tarvitse vaihtaa tuulilaseja, Toivanen huomauttaa.

Bussiliikenteen ennustetaan kasvavan kaupungistumisen ja ilmastonmuutoksen torjumisen takia.

– Nähdään se niin, että kyllä bussin laseja jatkossakin menee ja enemmänkin toivottavasti, Toivanen sanoo.

Hallin laajennus ei toistaiseksi tarkoita sitä, että lisätyövoimalle olisi tarvetta.

– Tällä hetkellä näyttää siltä, että pärjäämme samalla porukalla, mutta eihän sitä aina tiedä. Käytäntö näyttää, Toivanen kertoo.

Paikallisen maaurakoitsijan Kari Rantatalon käsissä olevien pohjatöiden odotetaan valmistuvan juhannukseen mennessä ja halli noussee pystyyn elokuussa. Näin ollen uusi uuni olisi käyttövalmis syksyllä.

– Kesälomien jälkeen pitäisi olla valmista, Toivanen lisää.

Laajennuksen myötä Finnlamex pääsee myös muokkaamaan piha-aluettaan siten, että raskas liikenne ohjataan hallille eri reittiä kuin henkilöautoliikenne.

– Se on turvallisuustekijä.

Parhaillaan Laitilan kaupungilla on kesken kaavamuutoksen valmistelu. Tarkoitus on katkaista Finnlamexin tontin ohi kulkeva Vierumäentie. Tälläkin hetkellä läpikulku kielletään liikennemerkillä, mutta tien katkaisulla liikenne halutaan katkaista kokonaan. Vierumäentien asukkaille muutos näkyy siten, että Vierumäentiellä ei juurikaan jatkossa nähtäisi raskasta liikennettä.

– Tie katkaistaan siten, että meidän tontin nurkalle tulee kääntöpaikka.

Kaavamuutoksen odotetaan valmistuvan kesällä. Finnlamex kehuu Laitilaan yrittäjäystävälliseksi kaupungiksi.

– Täytyy kyllä vuolaasti kehua Laitilan kaupungin virkakoneistoa. Siellä on kaikki toiminut todella hyvin, tekninen johtaja Seppo Kivimäki kehuu.

Finnlamex teki viime vuoden puolella kaksi erillistä maakauppaa. Nyt tehtävillä maanmuokkaustöillä rakennetaan pohjaa paitsi kesällä valmistuvalle hallille myös pidemmälle tulevaisuuteen.

– Tontti valmistellaan myös tulevia laajennuksia varten. On paljon kustannustehokkaampaa tehdä työt kerralla kuin erissä, Kivimäki kertoo.