FinnLamex lahjoitti 25 tietokonetta oppilaille

0
Tietokoneiden lahjoittaminen oli konkreettinen ja helppo tapa auttaa, kuvasivat FinnLamexin Tero Toivanen (vas) ja Aleksi Hannukoski. Lahjoituksen vastaanottaneet Heli Kiertokari-Laitinen ja Annika Mattila kiittelivät avun tuovan iloa pitkäksi aikaa.

Kappelimäen koululla oli maanantaina jouluaaton tuntua, kun FinnLamexin toimitusjohtaja Tero Toivanen sekä laatu- ja tuotepäällikkö Aleksi Hannukoski kantoivat sisälle kouluun kymmeniä paketteja. Puitteetkin olivat joulutunnelmaan kohdillaan, sillä edellisenä yönä satanut lumihuntu teki maisemasta postikorttimaisen kauniin.

Toivasen ja Hannukosken tuomiset olivat mieluisat, sillä FinnLamex lahjoitti kaupungille 25 Chromebook-tietokonetta. Ne on tarkoitettu oppilaiden avuksi erityisesti nyt, kun koronavirustilanteen vuoksi koulua käydään pääosin etäopetuksessa kodeista käsin.

– Monessa perheessä voi olla useampia kouluikäisiä ja kun lisäksi monet vanhemmatkin ovat siirtyneet etätöihin, niin kodeissa ei omia tietokoneita riitä välttämättä kaikille. Tietokoneiden lahjoittaminen on konkreettinen, helppo ja nopea tapa auttaa tässä poikkeustilanteessa, toimitusjohtaja Tero Toivanen kertoo.

– Tämä on aivan mahtava idea ja lahjoitus, kiittelivät Laitilan kaupungin sivistystoimenjohtaja Heli Kiertokari-Laitinen ja Kappelimäen koulun rehtori Annika Mattila .

– Koneista on paljon hyötyä nyt, mutta myös sitten, kun olot taas normalisoituvat ja oppilaat palaavat kouluille, he muistuttivat lahjoituksen pitkäikäisyydestä.

Kaupungin omistamia tietokoneita on tällä hetkellä noin 80 oppilaalla etäopetuskäytössä.

– Tarve lainakoneille näyttää kuitenkin kasvavan koko ajan, rehtori Annika Mattila tietää.

Lahjoituskoneet ovat alkuun Kappelimäen koululaisten käytössä, mutta tarkoitus on jakaa niitä myöhemmin myös muiden koulujen oppilaiden iloksi.

– Tarkoitus on, että tästä upeasta lahjoituksesta hyötyvät myös muiden koulujen oppilaat, sivistystoimenjohtaja Heli Kiertokari-Laitinen kertoo suunnitelmista.

Laitilassa lähes kaikki kyläkoulujen, Kappelimäen koulun ja Varppeen yläkoulun oppilaat ovat etäopetuksessa. Laitilassa kaikki peruskoululaisten lähiopetus on nyt poikkeusoloissa keskitetty Kappelimäen kouluun, jossa maanantaina oli yhteensä 26 oppilasta.

Ero normaaliin on huima, sillä tavallisesti yksin Kappelimäen koulua käy yli 400 oppilasta. Alakoulujen oppilaita on Laitilassa kaikkiaan reilut 600, Varppeen yläkoulussa oppilaita on noin 300.

– Kyllä tämä vetoomus pitää lapset kotona on todella Laitilassa kuultu, Kiertokari-Laitinen kiitteli.