Jazzkukon ohjelmisto viittä vaille valmis

0
Blueskuningatar Erja Lyytinen tähdittää ensi kesän Jazzkukon pääkonserttia. Kuva: erjalyytinen.com

Ari Anteroinen

Suomen svengaavin festivaali tulee taas heinäkuussa. Järjestyksessään jo kuudes Jazzkukko-festivaali tuo Laitilaan tarjolle tutusti monipuolisen kattauksen.

Suurimpia kaikille tuttuja nimiä ovat pääkonsertissa 25.7. esiintyvä blueskuningatar ja kitaristiäänestyksissä menestynyt Erja Lyytinen , sekä monista televisio-ohjelmista tuttu pianovirtuoosi Lenni-Kalle Taipale trionsa kanssa. Mukana Kirkkopuistossa on myös Sami Pitkämö .

Muitakin artisteja tullee vielä Kirkkopuiston konsertin listoille, mutta ainakin siellä kuullaan New New Trioa Kari Antilan kera.

Jazzkukon isähahmo Kari Antila kertoo, että viikko alkaa perinteisellä musiikkileirillä 21.–22.07. Leiriläiset tulevat näyttämään myös osaamistaan Laitilan iltatorille ja Kaukolankotiin 22.7.

– Jazzkukon ohjelmassa on ollut myös niin sanottuja satelliittikonsertteja Laitilan ulkopuolella. Nyt toteutamme yhteistyössä Vehmaan seurakunnan kanssa konsertin Vehmaan kirkossa, jossa Lassi Kouvo ja minä esiinnymme duona 21.7.

Antila toteaa, että ihan kaikkia suunnitelmia ei ole vielä lyöty lukkoon, mutta varmaa on ainakin se, että jazz soi myös Laitilan kaupungintalolla 25.7. Liputkin ovat jo myynnissä.

Festivaali-isännän lisäksi lavalla ovat Alexi Tuomarila ja Jennie Storbacka .

– Pianisti ja säveltäjä Tuomarila on palkittu Jazz-Emmalla ja kiertää sekä trionsa että kvartettinsa kanssa. Jennie Storbacka muistetaan The Voice Of Finlandin vuoden 2015 kaudelta. Vuonna 2018 hän oli Linnan Juhlissa Kaartin Combon solistina ja nyt häntä työllistää rooli Queen-musikaalissa. Hän on myös todella hyvä jazzlaulajatar, kertoo Kari Antila.

Jazzkukko-viikon päättää perinteinen Laitilan Seurakunnan rytmimusiikkimessu.

Kari Antila toteaa, että Jazzkukkoa on pyritty kuuden vuoden aikana koko ajan kehittämään.

– Nyt se alkaa näyttää siltä, minkälainen visio minulla alussa oli. Toki me haluamme kehittää ja parantaa tapahtumaa edelleenkin.