Jyske-Lukko kohti mitalipelejä

0
Jyske-Lukon maalivahti Jemina Päivöke ja kenttäpelaaja Aino Rinne (55) viime perjantain ottelun tuoksinassa.

Ringeten B-tyttöjen SM-sarjassa pelaava Laitilan Jyskeen ja Rauman Lukon yhdistelmäjoukkue hehkutti sosiaalisessa mediassa etukäteen, että viime perjantaina pelattava ottelu Naantalin VG-62:ta vastaan olisi iso ja tärkeä peli. Paikalle toivottiin myös punaiseen pukeutunutta väkeä kannustamaan kotijoukkuetta.

Väkeä löysikin mukavasti paikalle, 110 henkeä, ja he näkivät aikamoisen thrillerin ja maali-iloittelun. Pelissä syntyi kaikkiaan 21 maalia.

Ottelussa oli joukkueen Facebook-sivujen mukaan passiivisuutta, aktiivisuutta, uhrautumista, taistelua ja kuumia tunteita sekä tietysti kirsikkana kakun päällä kotivoitto.

Startti otteluun oli mukiinmenevä, mutta jotenkin ote hiipui ja minuutti minuutilta vierasjoukkue onnistui maalinteossa kovalla prosentilla. Pelikellon näyttäessä 25:24 oli taululla tylyt 0-5 lukemat.

Kotiyleisön suurella tuella joukkue latoi kuitenkin kuudessa minuutissa neljä maalia. Tämän jälkeen osumia tehtailtiin vuorotahtiin, kunnes ajassa 50:26 Jyske-Lukko nousi ensimmäisen kerran rinnalle ja sitten vielä ottelun loppuminuuteilla. Ottelun loputtua tilanne tulostaululla oli riemastuttavasti 11–10.

Ottelussa kotijoukkueesta tehoilivat eniten Eveliina Antola 2+3, Tessa Kiiski 3+1, Tessa Kiiski 3+0 ja Roosa Sarasmäki 1+2.

Tällä hetkellä Jyske-Lukko löytyy 12 pisteellä SM-sarjan 4. sijalta. VG-62 ja Järvenpään Haukat ovat keränneet pisteen enemmän. Helsingillä on kärjessä 22 pistettä.

Mitä tämä tietää jäljellä olevia otteluita ajatellen, valmentaja Marlena Kuusisto ?

– Todella tärkeät pisteet saatiin jatkoa ajatellen. Jos ja kun voitamme nyt viikonloppuna, sijoitumme kolmanneksi ja välierä on 14.3. Naantalissa, Kuusisto vastaa.

Mikäli viikonloppuna tulee tappio ja Lahti voittaa sen kaksi jäljellä olevaa ottelua, joukkueet ovat tasapisteissä 4. sijalla.

– Tässä on sääntöjä kaiveltu, että tuleeko sitten uusintapeli, vai pääseekö keskinäisten otteluiden tuloksilla jatkoon? Laitoimme kyselyä liittoon. Jos uusintaottelu tulee, se on vielä 8.3, mutta jos keskinäinen ottelu ratkaisee, niin me menemme jatkoon ja välierä on Helsingissä 14.3

Kulunut kausi on Marlena Kuusiston mukaan mennyt yhdistelmäjoukkueella asetettujen tavoitteiden mukaisesti.

– Tästä kun menemme mitalipeleihin, niin tämän kauden päätavoite on saavutettu. Sen jälkeen ei ole kuin voitettavaa jäljellä.

Kuusisto jatkaa toteamalla, että välillä on ollut vaihtelevasti vähän synkkiäkin hetkiä peleissä ja ne ovat ratkenneet sitten vastustajan hyväksi.

– Mutta pääsääntöisesti on pärjätty omalla hyvällä pelillä. Nyt lauantaina Nurmijärveltä hakemaan pisteet ja sen jälkeen kohti mitalia!