Jyske vakuuttavasti välieriin – ”Jos näin pelataan, niin ollaan vahvoilla”

0
Laitilan Jyske on menestynyt kakkosdivisioonassa mainiosti. Arkistokuva: Aleksi Mäkelä

Jyskeen tarina tämän kauden kakkosdivisioonassa ei ole vielä kirjoitettu loppuun. Joukkue tilasi jatko-osan omilla pelisuorituksillaan voittamalla puolivälierissä Paimion Hakan otteluvoitoin 2-1. Kotikenttä oli valttia. Molemmat joukkueet voittivat ensimmäiset matsit kotikentällä ja ratkaisevassa matsissa sama jatkui Jyskeen ollessa herrana omassa kotikaukalossaan.

Paimiolaiset tiedettiin kovaksi vastustajaksi. Esimerkiksi Ossipekka Lehtonen ja maalivahti Tero Santanen ovat pelanneet useita kausia ylemmillä sarjatasoilla ja Santanen pitikin joukkuetta pystyssä monessa tilanteessa.

– Kyllä me Paimiossakin oltiin niskan päällä, mutta maalivahti Santanen pelasi huippupelin, Jyskeen valmentaja Mika Koski kehui.

Torstaina Laitilassa mentiin tasaisissa merkeissä ja Jyske voitti vaivoin 3–2. Maaleja mättivät Markus Saarinen , Otto Kuusio ja Janne Tapani .

Paimion pienessä kaukalossa Haka ilahdutti kotiyleisöä kaatamalla laitilalaiset lukemin 6–3. Tässä matsissa maaliverkkoa venyttivät Kasperi Hirvasoja , Saarinen ja Tapani.

Ratkaiseva koitos sunnuntaina olikin sitten Jyskeen juhlaa. Valmentaja Koskella oli selkeä käsitys, miksi vastustaja pehmeni.

– Kolmas peli neljään päivään ja vastustajalla oli vanhempia pelaajia, jotka selvästi väsyivät. Nyt saatiin maalintekokin kohdalleen, niin homma oli selvä, Koski tiivisti.

Koski kiitteli koko joukkueen panosta nostaen esille muutaman nimen. Maalivahti Eero Korsi oli varmaotteinen ja sentterit Niclas Kiviö sekä Jesse Kaupinsalo ahersivat kahdestaan viimeisen pelin tällä tontilla.

Myös alivoimaspesialisti Artturi Tuure sekä hyvän maalivainun omaava Kasperi Hirvasoja saivat erityiskiitoksen.

Viimeinen kamppailu meni ilotuliksen puolelle ja voitto heltisi komein 8–1 lukemin. Hirvasoja ja Toni Riekko osuivat kahdesti. Kuusio, Saarinen, Kiviö sekä Tommi Mieskoski kirjauttivat yhden osuman.

Jyske on nyt neljän parhaan joukossa ja välierät alkavat näillä näkymin torstaina Harjavallassa. Vastassa on siis KuKi, joka sijoittui runkosarjassa toiseksi. Tämä on valmentajan mukaan oikein sopiva vastus Jyskeelle. Koski on erittäin luottavainen välierien alla.

– KuKia vastaan on ollut hyviä ja tasaisia matseja. Jos tällä tavalla pelataan, niin uskon meidän olevan vahvoilla, Koski latasi.

Jyske pääsee kotikentälle lauantaina, mutta kellonaika oli vielä sunnuntai-iltana hämärän peitossa. Joka tapauksessa hyvää lätkää on tiedossa, joten ehdottomasti kotiyleisö runsain mitoin paikalle. Finaalipaikka on omissa hyppysissä ja se olisi yksi parhaista saavutuksista Laitilan kiekkohistoriassa.