Kehältä tulossa uusi levy

0
Kehän keulahahmo Eemeli Turpeinen kertoo, että yhtyeen vakaana aikomuksena on saada uusi levy valmiiksi vielä ensi syksyn aikana.

Arto Kanerva

Laitilalaisella laulu- ja soitinyhtye Kehällä on uskollinen kuulijakuntansa, ja se on ehtinyt julkaista jo kolme albumia ja 13 singleä. Uusi levy on jälleen tekeillä. Yhtyeen keulahahmo Eemeli Turpeinen kertoo, että yritys uuden levyn ulos saamiseen on kova.

– Toivottavasti emme lipsu aikataulusta ja syksyllä olisi valmista, hän toteaa.

Kehä perustettiin jo vuonna 2007, mutta varsinaiseen vauhtiin homma pääsi seuraavana vuonna. Yhtyeeseen kuuluvat Eemeli Turpeinen (laulu ja basso), Juha Isotalo (kitara), Juho Laihia (kitara) sekä Rami Kettunen (rummut).

– Alkuun esitimme jonkinlaista vaihtoehtorockia, ehkä hiukan punkahtavaa, vaikka punkkareita emme olleetkaan. Nykyiselle suomenkieliselle pop rock -linjalle lähdimme 2012. Radiossakin biisejämme on kuultu, mutta ei tuo radiosoitto ole varsinaisesti mitään hillitöntä ollut.

Kehä kiertää keikoilla, mutta Turpeisen mukaan mitään pitkiä reissuja ei yhtye ole tehnyt, Jyväskylä ja Savonlinna taitavat olla kauimpana olevat keikkapaikat.

Viime lauantaina yhtye esiintyi jokavuotisen perinteen mukaisesti Kukonkulman yökerhossa, ja tunnelma oli tietenkin vähintään katossa.

Turpeisen mukaan Laitilassa esiintyminen on aina mukava tapahtuma, ja sitä se on varmasti myös yleisölle sekä ravintolalle.

Kukonkulman ravintolapäällikkö Marleen Viira kertoo, että Kehä yritetään saada esiintymään vähintään kerran vuodessa. Yleisöä tulee paikalle ympäri Vakka-Suomea ja Rauman seudulta.

– Toki tällainen tapaus vaatii ravintolaltakin paljon valmisteluja, onhan tämä kuin toiset Munamarkkinat. Tupa tulee täyteen väkeä, ja kaikki ennakkoliput oli taas myyty. Tavallisena lauantaina meitä on töissä 3 tai 4 henkeä, mutta Kehä-iltana toistakymmentä ja kiirettä riittää.