Laitilan Jyske on peruuttanut kaikki kilpailut ja lähes kaikki joukkueharrastustoiminta on tauolla

0
Muun muassa Laitilan Jyskeen voimistelujaosto on päättänyt perua harjoitukset seuraavan muutaman viikon ajaksi.

Suomen hallitus suositteli, että tartuntojen välttämiseksi lähikontakteja esimerkiksi harrastustoiminnassa tulee välttää. Laitilan Jyskeen puheenjohtaja Ilkka Vuorela kertoo ohjeistaneensa lajijaostoja päättämään harrastustoiminnan jatkamisesta sen perusteella, mitä heidän lajiensa kattojärjestöt asiasta suosittelevat.

Vuorela kertoo, että kaikki kilpailut on peruutettu ja hän uskoo, että suurin osa joukkueista on päätynyt siihen, että harjoitustoiminta perutaan. Yksilöurheilijat voinevat jatkaa harjoittelua tavalliseen tapaan.

– Käytännössä tilanne on se, että aika hiljaiseloa tulee olemaan, Vuorela sanoo.

Hänen mukaansa esimerkiksi voimistelujaosto on päättänyt, että 2–3 viikkoon ei harjoitella.

– Heiltä menivät juuri kilpailut alta.

Vuorelan mukaan koronavirus ei ole aiheuttanut seurassa paniikkia, mutta seura haluaa ottaa varman päälle.

– Tämä on kuitenkin vain harrastus- ja urheilutoimintaa, ja jokainen voi harjoitella kotona oman kuntonsa mukaan. Muutaman viikon paussi ei vaikuta juuri ollenkaan.

Vuorelan mukaan isoin pettymys tulee todennäköisesti junioreille, jotka ovat koko kauden harjoitelleet ja odottaneet isoja kilpailuja tai turnauksia. Myös etukäteen sovitut matkat peruuntuvat.

– Lapsia ja nuoria tämä tilanne voi harmittaa. Heistä voi tuntua, että on harjoitellut turhaan, vaikka eihän se turhaa ole ollut, Vuorela kertoo.